Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Mavi sularda “kadına şiddete hayır” dediler

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen 10 bin kişinin katıldığı geleneksel tekne turları sona erdi. Yalı, Büyükbakkalköy, sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcileriyle üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen final turunda kadınlar açtıkları pankartla “kadına şiddete hayır” dediler. 90’lar konsepti eşliğinde verilen müzik ziyafetiyle başlayan turda kadınlar halaylar çekip türküler söylediler. 7’den 77’ye genci, yaşlısı her kesimden kadının katıldığı etkinlikte katılımcılara, günün anısına, çiçekten yapılmış taç dağıtıldı.

KADINLARA KADES EĞİTİMİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri, katılan tüm kadınlara şiddete karşı mücadele için hazırlanmış en önemli uygulamalardan biri olan “Kadın Acil Destek Uygulaması – KADES” hakkında hem teorik, hem de uygulamalı bilgi verdi. Eğitimde uygulama cep telefonlarında indirildi ve nasıl kullanılacağı öğretildi.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Tekneye Büyükbakkalköy mahallesinden katılan kadınlardan Zeynep Güven’e arkadaşları sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Bu sürpriz üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen Güven, düzenlenen bu turlar için teşekkür etti ve asla unutamayacağı bir güne tanıklık ettiğini söyledi. Etkinliğe bir süre önce vefat eden belediye personeli Kenan Yıldız’ın annesi Hünkar Yıldız da katıldı. Belediyeden gördüğü destek için teşekkür eden Yıldız, oğlunun da bu hizmetler için belediyeye girdiğini ifade ederek, “bunlar oldukça oğlum unutulmayacak” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİKTİ”

1928 yılında Atatürk’ün talimat ve destekleriyle kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sarıyer Şubesi İkinci Başkanı, 22 yıllık Maltepeli, 75 yaşındaki Nevin Aksoy ise tekne turlarını pandemi sonrası çok önemli bulduğunu belirterek, “Hanımların buna ihtiyacı var, toplumun birleşmeye ihtiyacı var. Yani çok güzel bir etkinlikti. Ben görüyorum ki her kesimden hanımlar belediyeye keyifle bakıyorlar. Mali imkânların son derece zayıf olduğu bir ortamda bunlar vapura bile binecek durumda değiller, gelecek paraları yok, çok iyi düşünülmüş bence. Ben de bu işlerin içinde olduğum için anlıyorum” dedi. (01.07.2022)

Anahtar Kelimeler:
Maltepe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183