Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Maltepe’nin ‘Oyun Sokağı’ projesi, uluslararası ödüle aday!

Maltepe Belediyesi’nin Superpool işbirliğiyle Yalı Mahallesi’nde uyguladığı “Taktiksel ‘Yaya Öncelikli’ Oyun Sokağı” projesi, “The Real Play Coalition”ın  düzenlediği “Real Play City Challenge” kapsamında “Places Where Play Unites Us All” (Oyunun Herkesi Birleştirdiği Yerler) kategorisinde ödüle aday gösterildi.

2018 yılında UNICEF, National Geographic, Arup, IKEA ve LEGO Foundation’ın bir araya gelmesiyle hayata geçen The Real Play Coalition, dünya üzerindeki 100 milyon çocuğun oyunla ilişkisini güçlendirmeyi, çocukların oyuna erişimi arasındaki farkı daraltmayı hedefliyor. Bu hedefleri desteklemek amacıyla başlatılan Real Play City Challenge ise 2020 yılından beri, şehirlerde oyun alanları oluşturmayı amaçlayan projelerin yarıştığı ve ödüllendirildiği bir platform. Real Play City Challenge, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimleri ikiye ana gruba ayırarak üç başlıkta ve toplam altı kategoride ödüller dağıtıyor. Bu yıl 41 ülkeden 94 projenin başvurduğu yarışmada 6 kategoride 24 aday açıklandı. Maltepe Belediyesi’nin “Taktiksel Yaya Öncelikli Oyun Sokağı” projesi, “Places Where Play Unites Us All” (Oyunun Herkesi Birleştirdiği Yerler) kategorisinde ödüle aday gösterildi. Kategori kapsamında ikisi Hindistan’dan biri Polonya’dan olmak üzere dört finalist bulunuyor. Ödüller Kasım ayında açıklanacak.

İSTANBUL’UN İLK YAYA ÖNCELİKLİ SOKAĞI

Maltepe ilçesinin Yalı Mahallesi’nde uygulanan “Taktiksel ‘Yaya Öncelikli’ Oyun Sokağı” projesi, Yalı Mahallesi’nde yaya trafiğinin yoğun olduğu bir sokağın oyun amaçlı bir sokağa dönüşümünü hedefliyor. “Taktiksel Kentleşme” yöntemi ile önce deneme uygulamalarının yapıldığı sokakta vatandaştan alınan geri bildirime göre proje, son halini alacak. “Oyun Sokağı”, aynı zamanda İstanbul’un ilk yaya öncelikli sokağı olma özelliğini taşıyor.  Proje ile sokaktaki araçların hızının düşürülmesi, yayalara öncelik tanınması, İstanbul’un göbeğinde güvenli ve eğlenceli bir açık alan oluşturmak amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183