Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Maltepe’li psikolog ve sosyologlardan kadına şiddetle mücadele semineri

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog ve sosyologlardan oluşan 3 kişilik bir ekip, Maltepe Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen ”Kadına El Kal-ka-maz!” projesi kapsamında Altın Yıllar Sosyal Yaşam Merkezi’nde mini bir seminer verdi. ‘‘Kadına El Kal-Ka-Maz!’’ başlıklı broşürlerin de dağıtıldığı seminer, videolu bir sunum eşliğinde başladı. Videolu sunumda kadına yönelik şiddetin türleri ve mücadele yolları anlatıldı.

ŞİDDETİN TÜRLERİ ANLATILDI

Eğitimde, temel hak ve özgürlükler kapsamında kadına şiddetin türlerini detaylı olarak ele alan Uzman Psikolog Büke Okyay, ‘‘Kadına yönelik şiddet; kadınların maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karşımıza çıkar. Şiddetin etkisi sadece şiddet görenle sınırlı değildir, şiddet topluma ihanettir. Sorunlarımızı konuşarak çözmeliyiz. Sürekli hata aramaktan kaçınmalıyız. Sinirlendiğimiz zaman agresif davranışlar sergilememeliyiz. Anlaşmazlıkları olumlu bir şekilde çözmeye gayret göstermeliyiz. Hakaret ve küfür içeren sözler kullanmamalıyız. Öfke kontrolünü sağlamak için gerektiğinde kendimizi daha iyi ifade edebileceğimiz ve bizi daha iyi anlayabilecek uzman kişilerin destek almalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirmeden oldukça mutlu olduklarını söyleyen merkez üyeleri, belediye ekiplerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183