Öne Çıkanlar Salih Cengiz seçim bürosu asrın felaketi futbol maçı Silivri Selimpaşa

Bu haber kez okundu.

Maltepe Serhat İllerine ev sahipliği yapıyor

Serhat illeri Kars-Ardaha-Iğdır (KAI)’ın kültürel değerleri ile beraber yöresel lezzetleri de Maltepe’deki tanıtım günlerinde ziyaretçilerle buluşuyor.

Organizasyonda Özellikle kaz eti ve Kars kaşarı, yoğun ilgi gördü. Tanıtım günlerine Kars ATAFED Federasyonu, Kars-Ardahan-Iğdır Federasyonu ve Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği, paydaş olarak da Damal Dernekleri Federasyonu, Iğdır Dernekleri Federasyonu, Göle Dernekleri Federasyonu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İlk gün hafta içine denk gelmesine rağmen memnun eden bir ziyaretçi katılımının olduğu organizasyonun resmi açılışı 11 Kasım Cuma günü yapılacak.

Organizasyon yetkilileri hafta sonu tanıtım günleri için Maltepe’ye yüzbinlerce ziyaretçinin katılmasını bekliyor. Organizasyonun ilk gününde düzenleyici federasyonların başkan ve yetkilileri ile protokol misafirleri, Kars-Ardahan-Iğdır yörelerinin bir bütün olduğunu vurguladılar.

POLAT: KÜLTÜRÜNÜ KAYBEDEN TOPLUM GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOLA GİRER

Her üç il için de kanaat önderi olarak kabul edilen iş insanı ve KAI Federasyonları Onursal Başkanı Özdemir Polat konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: ”Kars-Ardahan-Iğdır’dan bizzat esnafları, belediyelerimiz, kaymakamlarımız, valilerimizin de desteğiyle bütün Kars-Ardahan-Iğdır’ın en güzel yerli yiyecekleri, kültürü buraya taşındı. Artık teknoloji çağını yaşıyoruz. Yani istediğimiz her şeyi bir cep telefonu ile bakarak sipariş verip kapımıza kadar getirtebiliyoruz. Ama örf ve adetler ile yörenin kültürünü yaşatmak için görmek, dokunmak, hissetmek, yaşamak gerekir ve böyle bir araya gelerek bunu yaşatabiliriz. Hissedersek yöremize bölgemize faydası olur. Bu anlamda bu tür tanıtımları çok önemsiyorum. Ne gerek var burada bunu tanımaya zaten cep telefonundan bakıp getirtebiliyoruz dememeliyiz. Eğer bir toplumun örfü, gelenekleri, kültürü Allah korusun kaybolursa o toplum geri dönüşü olmayan bir sıkıntı yaşar.”

OYMAK: BEŞ GÜN BOYUNCA BU GÜZELLİĞİ YAŞAYACAĞIZ

Kars Arpaçay Dernekler Fed. Başkanı Oruç Oymak ise, “Sizlerle birlikte olmanın onurunu mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sizlere güzel bir program hazırladık. Kars-Ardahan-Iğdır’ın bütün güzelliklerini bütün güzel insanlarını Maltepe meydanında sizlere getirdik. Burada bütün İstanbullu hemşerilerimle bu mutluluğu güzelliği yaşayacağız inşallah beş gün boyunca Kars’ın Ardahan’ın Iğdır’ın lezzetlerini burada bunlarla tatmak istiyoruz Kars, Ardahan, Iğdır’ın turizmini doğal güzelliklerini tarihini coğrafyasını paylaşmak istiyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

İLGÜZ: İKİ YILDIR ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra söz alan KAI Dernekleri Fed. Başkanı Gürsel İlgüz, “Özdemir Başkanıma teşekkür ediyorum, kendisi bütün federasyonların onursal başkanıdır. Bu organizasyonu Kars, Ardahan, Iğdır’ı kapsayan üç federasyon gerçekleştiriyor. İki yıldır çalışmakta olduğumuz organizasyona bütün hemşerilerimizin komşularını getirmesini istiyoruz.

AKMUGAN: ORTA DOĞU’NUN EN KADİM KÜLTÜRÜDÜR

Açılış töreninde tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Dünya Iğdırlılar Federasyonu Başkanı Abdulhadi Akmugan, “Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerim ve bu şehirlerimizden olmayıp burada misafirlerimiz olan esas ‘hemşeri’ kabul ettiğimiz değerli misafirler bizim asıl amacımız sadece Kars-Ardahan-Iğdır’ı buraya getirmek değil. Sadece Kars-Ardahan-Iğdır’ın peyniri kayısısını tuzunu kaşarını getirip burada satmak da değil. Elbette ticari bölümde o da bir amaçtır ama hemen yan tarafta kültür çadırımız var. Özdemir Bey’in de dediği gibi Kars-Ardahan-Iğdır Türklerin değil Orta Doğu’nun, dünyanın en kadim en derin kültürüne sahip olan bir bölgesidir. Tıpkı Ağrı Dağı gibi.” dedi. Etkinlik, açılış töreni fotoğraf çekimi ve sonrasında folklor gösterileri ile devam etti. Serkan Horuz / Kent Yaşam


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183