Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Maltepe Belediyesi kadına şiddetle mücadele ediyor

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, “Kadına El Kal-Ka-Maz” başlığı ile Maltepe Belediyesi personelleri ve kadınlardan sonra, erkeklere yönelik bir dizi eğitim çalışması başlattı. Eğitimlerle halkın kadına şiddet konusunda erkek odaklı bakışı sorgulaması ve farkındalığın artması hedefleniyor. Bu kapsamda verilmeye başlanan eğitimlerin ilki Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Yıldırım Kıraathanesi’nde başladı. Kıraathane müdavimlerinin katıldığı seminerde ‘‘Kadına El Kal-Ka-Maz!’’ başlıklı broşür dağıtıldı. Uzman sosyolog ve psikologlarca verilen eğitimde, temel hak ve özgürlükler kapsamında kadına şiddetin türleri detaylı olarak ele alındı.

Seminerde bir sunum gerçekleştiren Uzman Psikolog Büke Okyay, ‘‘Kadına yönelik şiddet; kadınların maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karşımıza çıkar. Şiddetin etkisi sadece şiddet görenle sınırlı değildir, şiddet topluma ihanettir. Anne, baba ve çocuklar olmak üzere ailede yaşayan tüm bireyler bu şiddetten etkilenmektedir. Sorunlarımızı konuşarak çözmeliyiz. Sürekli hata aramaktan kaçınmalıyız. Sinirlendiğimiz zaman agresif davranışlar sergilememeliyiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183