Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Maltepe Belediye Meclisi’nden teröre karşı tek ses!

Maltepe Belediyesi’nin temmuz ayı olağan toplantıları, Maltepe Belediye Başkanı ve Maltepe Belediye Meclis Başkanı Ali Kılıç’ın Başkanlığı’nda Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Başkan Kılıç, Meclis’e hitaben yaptığı konuşmasında  29 yıl önce Sivas Madımak’ta ve Erzincan’ın Başbağlar köyünde aynı terör odaklarının kurbanı olan, bu saldırılarda yaşamını yitiren tüm canların anısı önünde saygıyla eğildiğini ifade ederek “Bu hafta sonu önce Sivas’a gittik. Madımak Oteli önüne karanfillerimizi bırakıp saygı duruşunda bulunduk. Ardından Maltepe’de faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve temsilcileriyle Başbağlar Köyü’ne gittik. Başbağlar köyünde katledilen vatandaşlarımızın anısı önünde saygı duruşunda bulunduk. Bu köyde yaşayan insanlarımızla deyim yerindeyse kucaklaşıp helalleştik. Önemli olan benim tek başıma oraya gitmem değildi. Önemli olan Maltepe’deki siyasi partilerimizin, siyasi yelpazeyi temsil eden temsilcilerimizin de bir yürek, bir yumruk olup teröre karşı burada net bir tavır sergilemesi hem Maltepemize ve hem  ülkemize yakışan bir fotoğraf oldu. Bütün arkadaşlara, huzurlarınızda bu birliği ve beraberliği sağladığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

‘15 TEMMUZ’DA DA AYNI ZİHNİYET VARDI’

Aynı karanlık zihniyetin 15 Temmuz 2016’da da karanlık ve kirli yüzünü gösterdiğini anımsatan Kılıç, “Bu girişim Türk insanının, milletimizin karşı çıkmasıyla topyekün şekilde bertaraf edilmiştir. Ancak bu girişimde yaşamını yitiren şehitlerimizin önünde bir kere daha saygıyla eğiliyorum.” diye konuştu.  

Maltepe Belediyesi çalışanı Kenan Dolu’nun geçtiğimiz ay trafik kazası sonrasında yaşamını yitirdiğini paylaşan Kılıç, “Maltepe Belediyesi’nin  engelli bir çalışanı Kenan kardeşimiz sokakları arşınlıyordu. Trafik terörünü, trafikte yaşanan aksaklıkları dile getiriyordu. Müdürlüklerimize bildiriyordu. Çözüm odaklı çalışıyordu. Bu kardeşimizi emek verdiği, giderilmesi için mücadele verdiği trafik kazası sonrasında kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. Kılıç, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Rahmi Çakıroğlu’nun kardeşi Nejdet Çakıroğlu’nun vefatından dolayı başsağlığı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183