Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Maliyetler yüzde 80 oranında düşecek

 

Anaokulundan üniversiteye kadar modern ve bilimsel programlar ışığında, idealist eğitimci kadrosuyla öğrencilerini geleceğe hazırlamayı kendine misyon edinmiş Modern Eğitim Kurumları, TEKNOFEST’in ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’nda Tüysüz Pi MAP BOT Yapay zeka ile arama kurtarma robotu projesiyle yarışacak. Raspbro isimli araç, otonom sürüş kabiliyetine ve kameralama sistemine sahip bir araç olmasının yanı sıra enkaz alanlarında dolaşarak topladığı görüntüyü 3 boyutlu haritaya çevirme özelliği ile dikkat çekiyor.

PROJE ÖLÜM ORANLARINI EN AZA İNDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Son yıllarda dünya çapında yapılan bombalama, tıbbi kazalar vb. olaylarda 1000'den fazla sivilin ve polisin ve 200'den fazla bomba imha memurunun yaralandığı ve öldüğü biliniyor. Proje, ölüm oranlarını da en aza indirmeyi hedefliyor. Her sisteme entegre olabilen proje, Arduino, Microsoft Kinect, Servo Motor, C# Kütüphanesi ve Microsoft Visual Basic olmak üzere, 5 temel bileşenden oluşuyor.

https://www.haberdesiniz.com/images/upload/WhatsApp%20Image%202019-09-18%20at%2018_10_00.jpeg

MALİYETLER YÜZDE 80 ORANINDA DÜŞECEK

Proje aynı zamanda, benzer tüm bomba imha ve acil tıbbi müdahale robotları tek bir yazılım ile kontrol edilebiliyor. Sensörleri sayesinde, Kinect ile hareketleri tespit ediyor ve bunları yorumlayarak, acil müdahale sağlanabiliyor. Maliyetleri yüzde 80 oranında düşüren bu uygulama ile terörist eylemleri, bomba saldırılar, acil tıbbi kazalar ve benzeri olaylara hiçbir can kaybı olmaksızın müdahale edilebiliyor.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183