Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Kurban Kesmek İçin 5 Farklı Nokta

Adaletli, eşitlikçi, şeffaf ve hesap verebilir sosyal belediyecilik anlayışıyla İBB; Kurban Bayramı’nda temizlikten kesim-satış hizmetlerine, ulaşımdan hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya kadar her alanda faaliyetlerini aralıksız sürdürdü.

289 SATIŞ YERİ 16 KESİMHANEDE HİZMET VERİLECEK

İBB’nin Avrupa Yakası’nda, Kayaşehir ve Alibeyköy olmak üzere 2; Anadolu Yakası’nda ise Pendik, Sancaktepe ve Ataşehir’de 3 ayrı kurban satış ve kesim tesisi bulunuyor. Yaklaşık 232 bin 500 metrekarelik alana sahip olan tesisler, 289 kurban satış alanında (padok) ve 16 kesimhanede hizmet verilecek.

İSTANBUL VAKFI YİNE BİNLERCE AİLEYİ SEVİNDİRECEK

32 yıllık İBB kuruluşu İstanbul Vakfı, hayırseverlerin bağışlarını bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İstanbul Valiliğinin izniyle başlatılan kampanyada kurban hisse bedeli 3 bin 600 TL olarak belirlendi. İnternet üzerinden başvuru yöntemiyle yapılan kampanyaya katılmak isteyenler, https://istanbulvakfi.istanbul/  sitesi üzerinden bağışta bulunabiliyor.

KESİMLER NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Kurbanlar, dini vecibelere dikkat edilerek, hijyenik ortamda veteriner hekimlerin gözetiminde kesiliyor. Bayramın birinci günü başlayan işlemler, bayramın üçüncü günü akşamına kadar devam ediyor. Kesim işlemleri noter huzurunda görsel kayıt altına alınarak yapılıyor. Kesimin tamamlanmasının ardından 3 gün dinlendirilen etler, kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getiriliyor. Geçtiğimiz yıl kolojenli et suyu da üretilen kurban işlemlerine bu yıl ilave işkembe ve kelle paça çorbası da eklenecek. Kurban derilerinin satışından elde edilen gelir, eğitime destek olarak kullanılacak.

İstanbul Vakfı, geçtiğimiz yılki bağışlarla 231 bin aileye konserve ve 17 bin çocuklu aileye de et suyu (katkısız kolojen) ulaştırdı. İBB İstatistik Ofisi’nin geçen yıl yaptığı kamuoyu araştırmasında, İstanbul’da 300 bin eve hiç et girmediği tespit edilmiş.

BAYRAMDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı süresince 4 gün boyunca İBB’ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında ulaşım ücretsiz olacak. Yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler alınırken, İBB’nin Pendik ve Sancaktepe’deki kurban kesim alanlarına ve ihtiyaç duyulan mezarlıklara ek seferler düzenlenecek. Hatlarla ilgili ayrıntılı bilgiye iett.istanbul adresinden erişilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183