Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

KÜÇÜKÇEKMECE’NİN ÇEHRESİ YEŞİL ALAN VE PRESTİJLİ PARKLARLA DEĞİŞİYOR

Başkan Kemal Çebi: Küçükçekmece’de yeşili güçlendirmeye devam edeceğiz
Küçükçekmecelilerin dinlenebilmeleri, spor yapmaları ve yeşil doku içinde çocukların ve yetişkinlerin verimli zaman geçirmesi için atıl alanları yeşile dönüştürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kent içinde fiziksel ve sosyal çevrenin niteliğini artıran, eğitimsel, kültürel ve rekreasyon amaçlı kullanımlara olanak tanıyan ve vatandaşların kullanımına açık olan kamusal mekânların sayısını artırıyoruz. İyileştirme ve yeni yeşil alanlar oluşturma hedeflerimizde vatandaşlarımızın ve kentin ihtiyaçlarını gözeterek, sürdürülebilirlik, yaşanabilirlik, erişilebilirlik ve kullanışlılık gibi etkenleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu çerçevede Küçükçekmece’de yeşil dokuyu artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


Fevziçakmak, Atakent ve Cumhuriyet Mahallesi’nde köpeklere özel pati park
Küçükçekmece’de şehrin kalabalığı içerisinde köpeklerini gezdirecek yer bulmakta zorlanan hayvanseverler de unutulmadı. İlçenin 3 noktasında hayata geçirilen pati parklarda, hem hayvan dostları hem minik dostlar keyifli zaman geçiriyor. Toplam 2.033 m² olan bu parklarda 10 farklı aktivitenin (tahterevalli, lastik atlama, standart atlama, atlama duvarları, standart tünel, yürüyüş yolu, tırmanma, slalom set, bar slalom, denge basamağı) yer aldığı köpek eğitim parkurları, vatandaşlar içinse banklar ve piknik masaları yer alıyor.
Kent mobilyaları usta ellerde az maliyetle üretiliyor
Küçükçekmece Belediyesi, ilçenin ihtiyacı olan kent mobilyalarını da son 3 yılda aktif hale getirilen iki adet imalat atölyesinde üretiyor. Yeni ve modern makinelerle donatılan atölyelerde, ilçenin ihtiyacı doğrultusunda 3 yılda 2 bin kent mobilyası (bank, kameriye, piknik masası, çöp kovası, çatılı piknik masası, ahşap saksı) üretildi. 
Hobi bahçesinde vatandaş toprakla buluşuyor
Küçükçekmecelilere şehrin ortasında 268 parsellik hobi bahçesinde tarım yapma imkânı sunan Küçükçekmece Belediyesi, Hobi Bahçesi içerisinde ve Atakent Mahallesi’ndeki Anadolu Meyve Bahçesi’nde yer alan 770 ağaçlık bahçelerdeki meyveleri de toplayarak başta Çocuk Esirgeme Kurumu olmak üzere, İyilik Merkezi ve Kadın Konuk Evi sakinleri ve ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. 
Mevsimlik çiçek serası sayesinde tasarruf sağlanıyor


Kentte mevsimlik çiçek ihtiyacının daha az maliyetle karşılanması için 540 m² kapalı alan ve 189 m² gölgelik alana sahip toplam 729 m² lik mevsimlik çiçek üretim serası kuruldu. Atakent Mahallesi’ndeki serada her yıl yaz ve kışlık olmak üzere 2.000.000 adet mevsimlik çiçek yetiştirilmesi planlanıyor. Üretim için hedeflenen miktarları yetiştirebilmek adına sera alanlarının büyütülmesi hedefleniyor. 
Yeşil alanların temizlik ve bakım çalışmaları periyodik olarak yapılıyor
İlçe genelinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanların bakımı, temizlik, onarım ,yenileme ve ağaç budama çalışmaları periyodik olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. İlçede budanan ağaç dalları, dal öğütme makinesi ile öğütülerek, nakliyeden tasarruf sağlanırken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak teslim ediliyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183