Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika haberler son dakika haber Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece Belediyesi’nden sosyal demokrat belediyecilik örneği

Bir yandan, ihtiyacı olan kişilere düzenli olarak sıcak yemek, gıda kolisi yardımında bulunan Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bir yandan da Küçükçekmece Kütüphanelerinde ders çalışan öğrenciler için çorba ikramında da bulunuyor. İbadethane çıkışlarında da ikramlarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ülkemizde doğal afetten etkilenen il ve ilçelere de yardımlarını sürdürüyor.

KEMAL ÇEBİ: DAYANIŞMAYI BİRLİKTE ÖRÜYOR, KÜÇÜKÇEKMECELİLERİN YÜZLERİ GÜLSÜN DİYE ÇALIŞIYORUZ

Sosyal demokrat bir ailenin ferdi olarak, ülkenin ve insanların sorunlarına duyarlı bir birey olarak yetiştim. Yerel yönetimlerin sosyal adaleti sağlayıcı, toplumcu, eşitlikçi bir belediyecilik anlayışıyla ele alınması, halkın siyasete demokratik katılımının olanaklarının yerelde oluşturulması, çoğulcu yerel yönetim anlayışının öncü ilkeleri olarak tanımlanmaktadır. Sosyal belediyecilik konusunda ise tüm imkansızları bir kenara koyup, kaynaklarımızı seferber ettik. Aşevinden, sosyal yardıma, Gıda Bankası’ndan, Eldenele dayanışma platformuna kısa zamanda çok yol aldık. Küçükçekmecelileri mağdur etmemek, ihtiyaç sahiplerini yokluk içinde bırakmamak için var gücümüzle çalıştık. İhtiyaç sahiplerinin tespitinde sadece elimizdeki listeler üzerinden değil, komşularımızın evlerine giderek, onları ziyaret ederek, onlarla konuşarak tespit ediyoruz. Yoksullara ulaşacak, yardımları adil bir şekilde ve tabiki sessizce dağıtıyoruz.



KÜÇÜKÇEKMECELİNİN ÇALDIĞI İLK KAPI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ OLUYOR

Dünyamızı ve sonrasında da ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkisi maalesef ki devam ediyor. Türkiye Devrimci İşçi Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından açıklanan verilere göre "Günde ortalama 500 işçi işinden oldu.” İşsiz kalan yurttaş, kepenk kapatan esnaf, arkası kesilmeyen zamlar ve alım gücünün azalması… Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Küçükçekmeceli yurttaşların kapısını çaldığı ilk adres Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü oluyor.

Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne, Sosyal Medya hesaplarına Küçükçekmeceliler tarafından gelen yardım talepleri ve Saha Çözüm Ekibi’nin yerinde tespit ettiği ihtiyaç sahibi kişiler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne iletiliyor. Müdürlük gerekli incelemeyi yaptıktan sonra vatandaşların talepleri hızlıca yerine getiriliyor. Peki bu yardımlar neler? Süreç nasıl ilerliyor?

AŞEVİ’NİN KAZANLARI İHTİYACI OLAN KÜÇÜKÇEKMECELİLER İÇİN KAYNIYOR!

Evinde kendine başına yemek yapamayacak olan yaşlı, engelli ve Covid-19 testleri pozitif çıkan yurttaşlara haftanın 7 günü günde iki kere sıcak yemek imkanı sağlanıyor. Aşevi’nin kazanlarında kaynayan sıcak yemekler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı dağıtım elemanları tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yemekler soğumadan ulaştırılıyor.

Sıcak yemeğin dışında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından uygun görülen ailelere düzenli olarak kuru gıda yardımı da yapılıyor. Özenle paketlenen ürünler ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine ulaştırılıyor. En zor anlarında dahil Küçükçekmeceliler yalnız bırakılmıyor, cenazesi olanlar için taziye yemeği hazırlanıyor. Ramaman Ayı’nın gelmesi ile beraber özenle hazırlanan ikrariyelikler Küçükçekmecelilerin iftar sofrası oluyor.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ ‘İHTİYACIN YOK İSE PAYLAŞ’ DİYOR

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Küçükçekmece’de dayanışmayı ilk elden örmek için ‘ihtiyacın yok ise paylaş’ diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne getirilen, hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış eşyalar yıkayıp ütülenerek kadın, erkek ve çocuklar için hazırlanan mağaza yerlerini alıyor. Bu mağazaya gelen ihtiyaç sahibi kendi için veya ailesi için beğendi eşyayı alarak kullanabiliyor. Ev eşyası ve beyaz eşya yardımlar da kesintisiz devam ediyor.

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLERİN ÇANTASI KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN!

Eğitime yerel ölçüde katkı sağlayarak, fırsat eşitliği oluşturmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim seti yardımında da bulundu.


BU SOFRADA BEN DE VARIM DİYEN KÜÇÜKÇEKMECELİLERİN ADRESİ:GIDA BANKASI

Aralık 2020 Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Gıda Bankası “kurulan bu dayanışma sofrasın da ben de varım” diyen yardımseverlerin katkıları ile yoluna devam ediyor…

Peki nedir bu Gıda Bankası?

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne vekalet eden Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici “Küçükçekmece Belediyesi olarak Gıda Bankası’nda Para Değil, Dayanışma ve Sevgi Geçiyor” sloganı ile yola çıktık. Kurduğumuz bu dayanışma ağını büyütmek, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak istiyoruz. Bir çok kurumla işbirliği içinde gıda bankamıza yapılan bağışlar önce ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyor akabinde ihtiyaç sahibi Küçükçekmecelilerin ürünlere erişimini sağlıyoruz. Gıda bankamızda hijyen ve temizlik ürünlerinden, bebek setlerine, kadın-erkek-çocuk tekstilinden, gıdaya bir çok ürün yer almaktadır.” dedi.

ENGELLERİ KALDIRAN, HAYATI EŞİTLEMEK İÇİN ÇALIŞAN BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ: KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece’de yaşayan özel gereksinimli bireyler bir an olsun bile yalnız bırakılmıyor. Özel gereksinimli vatandaşların ihtiyacı olan medikal malzemeler, hasta bezi ve hasta yatağı Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Akülü veya manuel sandalye ihtiyacı olan Küçükçekmecelilerin bu ihtiyacı da karşılanırken yine bu araçların gerekli bakım ve onarımları da yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183