Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAYAN BÜYÜK DEĞİŞİMLER KAİZEN AKADEMİ’DE

İnsan çok büyük ve kapsamlı değişiklikler yapmadan, küçük ancak sürekli adımlar atarak büyük gelişimler başarabilir. Bu amaçla yola çıkan Ataşehir Belediyesi de çocukların hayatına ufak dokunuşlar yaparak, sağlam bir gelecek inşa etmeleri için Kaizen Akademi’yi kurdu.

 

Adını “iyiye doğru değişim” anlamına gelen “Kaizen Felsefesi”nden alan akademiden Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım Sistemi’ne kayıtlı çocuklar yararlanıyor. Merak eden, soru soran ve araştırma becerilerini geliştiren çocuklar, akademide disiplinler arası bir bakış açısı kazanıyor.

 

İlk olarak 100 kişilik bir çocuk grubuyla pilot çalışmalarına başlayan Kaizen Akademi’de “gelişim- dönüşüm” esas alınarak uzman psikolog ve eğitimcilerle eşliğinde resim, dans, çocuk hakları, yazarlık, psiko-sosyal destek gibi çeşitli atölyeler düzenleniyor. Bunun yanı sıra çocukların hem sosyalleşmesi hem de fiziksel gelişimlerine fayda sağlayacak spor aktiviteleri ve gezi programları gerçekleştiriliyor.

 

Kaizen Akademi’de çocukların gelişimi desteklenirken ebeveynlere yönelik atölyeler de düzenleniyor.

 

Çocukların hayatın her alanında attığı adımlarda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kaizen Akademi ile ilgili şunları ifade etti: “Öncelikle

çocukların bir önceki günden daha iyi olması için hizmet verecek akademiyi ilçemize kazandırmaktan dolayı gururluyuz. Emek, şefkat ve sevgiyle büyüyen çocuklar gelecekte de topluma yararlı bir birey oluyor. Bunun farkındalığıyla kurduğumuz akademinin çatısı altında çocuklarımıza sosyalleşebilecekleri ortamlar yaratıyor, üniversite iş birlikleriyle de kaliteli eğitime erişmelerini sağlıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183