Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm güngör karakoç İsrafil Köse Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü AFRİKA

Bu haber kez okundu.

Kentsel dönüşüm siyasi bir şova dönüştü

Siyasi hayatına Fazilet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığıyla başlayan, AK Parti kuruluşunda Küçükçekmece kurucu ilçe başkanı Mevlüt Uysal’la beraber görev alan daha sonra sırasıyla 2004-2009 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği, 2014-2019 yılları arasında Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcılığı, 2019 yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle beraber Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Recep Şencan 2 Şubat 2021’de gerçekleşen kongreyle beraber AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.22 yıldır Küçükçekmece’de hizmet verdiğimiz binamızda ağırladığımız ilk AK PartiKüçükçekmece İlçe Başkanı olan Şencan, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’nin sorularını yanıtladı.

İşte o söyleşiden öne çıkanlar:

Mevcut yönetimin belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından sizin yapılacak hizmetler konusunda çok istekli ve olumlu olduğunuz söyleniyor. Bu konuyu açar mısınız?

Belediye herkesin belediyesidir. Küçükçekmece’deki bir vatandaşımızın ‘Ben Küçükçekmece belediyesinden memnun değilim.’ deyip işi için başka bir belediyeye gitme şansı yok. Burada hepimizin görevi Küçükçekmece’mizin insanlarına hizmet etmek. Bu noktada bizim de Küçükçekmece’de halkımızın vermiş olduğu muhalefet görevini en iyi şekilde yapmamız lazım. Burada da Küçükçekmece’nin faydasına bir iş yapılacaksa biz ona destek olmamız lazım. Küçükçekmece halkının menfaatine aykırı bir durum varsa buna da karşı çıkmamız lazım. Bu anlamda bizler Küçükçekmece’de birliği beraberliği kardeşliği yaygınlaştırmamız gerekiyor. Kavga edip birbirimizi yorup insanların meselelerine ilgisiz hale geldiğimiz zaman bundan bizler zarar gördüğümüz gibi Küçükçekmeceliler de zarar görüyor. Zaten partimizin de tavsiyesi ve talimatı bu yönde.

Kanarya Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm çalışması var ve bu konuda belediyeyle nasıl bir uyum içerisindesiniz?

Deprem doğal bir olay ama tedbir alınmadığı zaman felaket olur. Dolayısıyla vatandaş, belediyeler ve hükümet işbirliğiyle binalarımızı yenilememiz lazım. Bu noktada Kanarya’da bizim dönemimizde kentsel dönüşüm başladı. Şu anda belediye yönetimi meclisten yetki istedi biz de verdik. Hatta KİPTAŞ da dahil oldu. Vatandaşla görüşme aşamalarını devam ettiriyorlar fakat burada vatandaşlar bize de gelip memnun olmadıkları noktaları ifade ediyorlar. Biz de bu konuyu takip ediyoruz. Bir an evvel oradaki dönüşümün gerçekleşmesi noktasında bizim tekrardan yapmamız gereken bir husus varsa her zaman destekçi olacağız.

“SİYASİ BİR ŞOVA DÖNÜŞTÜ”

Sürecin uzamasının nedeni ne?

Bunu bir önergeyle soracağız. Yani burada İBB Başkanını davet ettiler aslında bu mesele sanki siyasi bir şova dönüştü. Burada şovdan ziyade işin yapılması lazım. Sonuçta vatandaş demek ki bir yerde bir sorun görüyor ki buraya imza atmaya yanaşmıyor. İBB ve Küçükçekmece Belediyesi aynı partinin mensubu Küçükçekmece’de bu işin uzamaması lazım. Uzuyorsa sorumluluğu vatandaşta değil yönetimlerde arayacağız.

“2 YIL 3 AYDIR O YURT NE İÇİN KABA İNŞAAT HALDE DURUYOR?”

Geçtiğimiz günlerde yurt meselesi kamuoyunun gündemindeydi. Tabi öğrencilerin yurt ihtiyacı var,hükümetimiz büyük ölçüde yapıyor. Aslında belediyelerin de bu işe el atması gerekiyor.  Bizim dönemimiz de arsayı verdiğimiz,İBB’ye projesini hazırlayıp sunduğumuz, ihalesi yapılıp uygulaması başlayan bin 875 öğrenci kapasiteli bir gençlik merkezimiz var. 2017’de projesi ve ihalesi yapılan, 2018’de uygulaması başlayan ve 2019 seçimlerine kadar hemen hemen kaba inşaatı tamamlanan bin 875 öğrenci kapasiteli gençlik merkezimiz yönetim değiştiğinden beri aynı şekilde duruyor. 2 yıl 3 ay geçti.Söze geldiğinde buçuk milyon öğrenci olan bir ülkede “1 yılda tüm yurt meselesini çözeriz.” deniliyor.  Ama burada hazırda bir yurt var yapılmıyor. Yapılsın Küçükçekmece’ye artı bir değer katsın. İlçemizde üç tane üniversite var. 2 yıl 3 aydır o bina ne için kaba inşaat halde duruyor? Bunun açıklamasını istiyoruz. Eğer yapamıyorsanız Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredin. Bizim bakanlığımızseve seve bunu bitirir.

“İZAHI MÜMKÜN DEĞİL”

Küçükçekmece Belediye’sini değerlendirdiğinizde gördüğünüz eksiler, artılar ve önerileriniz nelerdir?

Biz Küçükçekmece Belediyesi’nde 15 yıllık bir AK Parti dönemi oldu. Bu zaman diliminde Küçükçekmece’nin çehresini değiştiren ciddi yatırımlar yapıldı. Biz bunları mukayese ettiğimizde şu anda çok durağan bir belediye, eser üretme noktasında bir yetersizlik görüyoruz. Küçükçekmece’de öne çıkan sorunlardan biri otopark sorunu. Stratejik planlardaki 5 yıllık hedeflere baktım bir tane dahi otopark hedefi konulmamış.Planı revize edin, bir tane bari yarın öbür gün biz muhalefet yaptığımızda ‘Bir tane de biz yaptık.’ diyebilin. 5 yıl boyunca Küçükçekmece’ye ilave ne kadar araç girecek? Bunu hesapladığınızda sorun daha da büyüyecek ve siz hiçbir tedbir almadınız. Bunun yerel yönetim anlamında izahı mümkün değil.

CENNET MAHALLESİ’NDEKİ OTOPARKI NE ZAMAN AÇACAKSINIZ?”

Biz geçtiğimiz dönem 5yıllık süre içerisindehedef olarak 5 tane otopark planlamıştık. Fevzi Çakmak Meydan, Pazar Yeri ve Kapalı Otopark, Sultanmurat Kapalı Pazar Yeri ve Otopark, Halkalı Kapalı Pazar Yeri ve Otopark, Tevfikbey Kapalı Pazar Yeri ve Otoparkları hizmete girdi. Cennet Mahallesi’nde bir yerimiz vardı. Onu da İBB’ye biz projelendirdik. Uygulama da başladı ama 2 yıl 3 aydır o da duruyor.İBB Başkanınızaten görüyoruz Diyarbakır’da halay çekiyor vesaire. Tamam Diyarbakır’da halay çekerken başka hedefleriniz var ama burada insanların bekleyen sorunları var. Bunu kim çözecek? Biz tekrar soruyoruz; Cennet Mahallesi’ndeki otoparkı ne zaman açacaksınız? Küçükçekmece’ye nerede otopark yapacaksınız? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183