Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Kartal’da Kadınlar “Dijital Girişimcilik” Belgelerini Aldı

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kadın girişimciliğinin artması için eğitimlerin de işbirliklerinin de artacağını ifade etti.

Törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Nihat Akkuş, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut, İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ayşin Şişman, belediye meclis üyeleri, Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Enif Yavuz Dipşar ve girişimci kadınlar katıldı.

Kadınların ekonomik ve sosyal bağımsızlıklarını kazanmaları adına; yaptıkları girişimleri özendirmek,  geliştirmek ve desteklemek amacı ile Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen “Kadınlar için Dijital Girişimcilik Semineri”nin son oturumu Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

3 hafta süren ve iş kurma, e-ticaret, markalaşma, sosyal medya kullanımı gibi pek çok farklı konunun ele alındığı seminerin arından kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kadınların önce kendilerini alkışlamaları gerektiğini kaydederek bu işin çok emek isteyen ve zorlu bir mücadele olduğunu söyledi.

Her birey için ayakta kalabilmenin zor olduğu koşullarda, oranların ve sayıların ortada olduğunu vurgulayan Başkan Yüksel, kadın girişimcilerin sayılarının artması gerektiğini belirtti.

“Kadın Girişimciliğini Desteklemek Amacıyla Eğitimleri de İşbirliklerini de Artıracağız”

Kadın istihdamının artmasının da bu konunun bir parçası olduğunu ve kadın girişimciliğinin artması için eğitimlerin de işbirliklerinin de artacağını ifade eden Kartal Belediye Başkanı, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün önemli görevlerinden biri de budur. Gedik Üniversitesi ile işbirliğimizi sürdürmeyi arzu ediyoruz. Kreş alanında yaptığımız yatırımlar ile kadınların iş yaşamına yeniden dönmesine yardımcı oluyoruz. Kreş fiyatlarını da bu sebeple düşük tutuyoruz. Bazen maliyetinin üçte birine, bazen de durumu olmayan ailelerden hiçbir ücret almayarak çocuklarımızın çağdaş eğitim ile tanışmalarına katkı sağlıyoruz.” dedi.

Kooperatifçilik konusunda da yapmak istedikleri girişimler olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, özveri ve emek veren herkese teşekkür ederek 3 haftalık eğitimi bitiren girişimci kadınlara başarılar diledi.

“Kartal Belediyesi ile İmzaladığımız Protokol Örnek Oldu”

Başkan Gökhan Yüksel’in ardından söz alan Gedik Üniversitesi Rektörü Nihat Akkuş, Kartal Belediyesi ile imzaladıkları protokolün örnek hale geldiğini söyleyerek başka bölgelerde de benzer eğitimlerin verilmesi için protokoller imzalamaya başladıklarını kaydetti.

Kadınların iş hayatına veya ticarete katılımlarının sağlanmasının çok değerli olduğunu belirten Akkuş, iş hayatındaki kadınlar aleyhine olan durumun düzelmesi için uğraştıklarını ifade ederek küçücük girişimlerin büyüyebileceğini ve bu eğitime katılan kadınlar için de bu yolun açık olduğunu kaydetti.

Törenin devamında önce tüm katılımcılar adına sembolik olarak iki kişiye Başkan Yüksel ve Rektör Akkuş tarafından katılımcı belgeleri verildi. Ardından tüm katılımcılara belgeleri tek tek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183