Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Kartal, Craftİstanbul El Sanatları’nda

Kartal Belediyesi, Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden 200’ü aşkın el sanatçısı firma ve kuruluşun el sanatlarını sergilediği, 2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda yerini aldı. Atis Fuarcılık tarafından 6-10 Ekim günleri arasında "Kardeş Ülke Endonezya" temasıyla Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen fuarda, Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencilerinin seramik ve el sanatları eserleri ile Çini Ve Halı Kilim Atölyesi öğrencilerinin eserleri sergilendi. Öğrencilerin kendi el emeklerinden oluşan eserler, fuarı ziyaret edenlerin büyük beğenisini topladı.

Fuarda, katılımcıların Kartal Belediyesi standına ilgisi yoğun oldu. İlki 2019 yılında gerçekleşen Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda Kartal Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 200’ü aşkın el sanatçısı firma ve kuruluş, el sanatlarına dair çalışmalarını sergiledi.

“KÜLTÜREL VE SANATSAL EĞİTİMLERİ, ETKİNLİKLERİ FAZLASIYLA ÖNEMSİYORUZ”

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı İmam Aydın; “Kartal Belediyesi olarak, Craftİstanbul’da eserlerimizi sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde kıymetli öğrencilerimizin ve Çini ve Halı Kilim Atölyesi’ndeki öğrencilerimizin çalışmaları katılımcılarla buluştu. Kartal Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’in öncülüğünde sadece kentimizin kronik sorunlarıyla ilgilenmiyor, kültürel ve sanatsal eğitimleri, etkinlikleride fazlasıyla önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

2. CRAFTİSTANBUL EL SANATLARI FUARI

İlki 2019'da gerçekleştirilen fuara Endonezya'nın yanı sıra Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Filipinler, Polonya, İran, Mısır ve Afrika ülkelerinden el sanatçıları da katılıyor.

'Craftİstanbulda bu alanda eğitim verenler, tasarımcılar, araç gereç ve malzeme sağlayan veya üretime katkıda bulunanlar, el sanatları ustaları, genç usta adayları, el sanatı konusunda uğraş veren bütün kesimler temsil ediliyor.

Fuara kalkınma ajansları, belediyeler, vakıflar, dernekler, kooperatifler ve birlikler de kendi bünyelerindeki ustalarla katılıyor. Üniversiteler ve Olgunlaşma Enstitüleri de eğitim sürecindeki işlerini, projelerini fuarda sergileyerek, sözlü anlatımlar ve uygulamalar yaparak sanatlarıyla ilgili bilgiler sunuyor.2. Craftistanbul El Sanatları Fuarı, 6-10 Ekim 2021 tarihleri arasındaAvrasya Gösteri Merkezi’nde meraklılarını bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183