Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Kars-Ardahan-Iğdır tek vücut İstanbul'da olacak!

Merkezi İstanbul’da bulunan Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) federasyonlarının organize ettiği 9-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günleri için çok yoğun bir çalışma yürütülüyor. Üç ilin adını taşıyan ve bünyelerinde çok sayıda dernek bulunduran federasyonlar, serhat illerindeki davet, bilgilendirme ve onay alma turlarından sonra çalışmalardaki ağırlığı İstanbul’a verdi. Federasyon başkanları ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul’un tüm ilçe belediye başkanlarından randevular talep ederek bilgilendirmelerde bulunuyorlar ve yüksek düzeyde katılım sağlamalarını talep ediyorlar. Heyet bir taraftan belediye başkanlarıyla görüşmeler sağlarken öte yandan zaman zaman kendi aralarında da toplanarak gelişmeleri değerlendiriyor ve daha sonrası için planlamalar yapıyor.

YÜZLERCE STK TEMSİLCİSİ TEK YÜREK OLDU

Kars Arpaçay Dernekler Federasyon Başkanı Oruç Oymak, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı Gürsel İldiz, Dünya Iğdırlılar Federasyon Başkanı A.Hadi Akmugan, Göle Federasyon Başkanı Eren Küpeli, Damal Dernekler Federasyon Başkanı Güner Kökat, Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Ulaş başta olmak üzere yaklaşık 100 derneğin başkan veya yöneticisinin katıldığı değerlendirme toplantısı, geçtiğimiz Pazar sabahı Göl Davet Salonu’nda gerçekleşti. Yöresel lezzetlerin de yer aldığı sabah kahvaltısında buluşan Kars-Ardahan-Iğdır yöresi dernek başkan ve yöneticileri şu ana kadar olan çalışmalar hakkında bilgilendirildiler ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini masaya yatırdılar. Oruç Oymak’ın çalışmalar hakkında verdiği bilgilendirmeden sonra sırasıyla söz alan dernek başkanları tanıtım günlerine tam kadro katılacaklarının altını çizdiler. Yapılan çalışmalar ışığında bu organizasyonun şimdiye kadar gerçekleştirilen tanıtım günlerinden çok daha kalabalık ve verimli geçeceği vurgulandı.

Düzenlenen kahvaltılı değerlendirme toplantısında söz hakkı alan Kars-Ardahan-Iğdır’ın kanaat önderlerinden ve iş insanı Özdemir Polat, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin altını çizdi. Polat, “Bu etkinlikler öncelikle Kars-Ardahan-Iğdır yöresinin kültürel ve tarihsel zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması adına çok önemli. Bu etkinliklerde en önemli hedefimiz yöremizin tüm değerleriyle tanıtılması ve birliğimizin kardeşliğimizin daha geniş kitlelerle perçinlenmesidir. İşte bunu sağladığımız zaman başarılı olmuş olacağız.” dedi.

Polat sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bilinen bir gerçek daha var ki bu seneki tanıtım günlerini organize eden kadro şimdiye kadar olmadığı kadar profesyonel çalışıyor ve başta Kars-Ardahan-Iğdır Valilikleri olmak üzere çok eşsiz bir kitlenin alana gelmesini sağlayacak. Bu da tanıtım günlerinin çok verimli geçeceğini gösteriyor. Bizler de iş insanı, siyasetçi veya bölge insanı olarak ön saflarda olmasak da her türlü desteği veriyoruz ve vereceğiz. Bu üç ilimizdeki nüfus kadar burada metropol şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız. Bize de görkemli bir tanıtım yapmak yakışır.” Serkan Horuz- Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183