Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Kağıthaneli gençler daha mutlu

Kâğıthane Belediyesi sömestr tatiline özel birbirinden eğlenceli ve öğretici programlar hazırladı. Ücretsiz sunulan programlara her yaştan çocuk yoğun katılım gösteriyor.

Kâğıthane Belediyesi'ne bağlı Uzay Evi'nde çocuklar; Ay'a iniş kinect uygulama, VR uygulama ve ay küre uygulamasını deneyimleyerek keyifli zaman geçiriyor. Uzay Evi'nde çocuklara özel astronot kıyafetleri giydirilerek 180 derece projeksiyon sistemi olan bölümde uzayla ilgili uygulamalı temel eğitimler veriliyor. Ayrıca çocuklar merkezde teleskopla gökyüzü gözlemi de yapabiliyor.

ÖĞRENCİLER KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Kâğıthane Belediyesi'ne bağlı bir diğer tesis olan Doğal Buz Pisti'nde 6-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere paten eğitimi veriliyor. Tesiste usta eğitmenler tarafından buz pateni dersleri alan çocuklar hem eğleniyor, hem de yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşiyorlar.

Okuma meraklısı çocukların Kâğıthane’deki adresi ise Emniyetevleri Millet Kıraathanesi'nde bulunan Çocuk Kütüphanesi oldu. Çocuk kütüphanesinde macera, hikâye, eğlence, bilgi ve bilim dolu tam 3 bin kitap, çeşitli oyunlar ve bulmacalar yer alıyor. Okul öncesi çağı çocuklar için de kütüphane; boyama kitapları, akıl oyunları ve eğlenceli aktiviteleri içinde barındırıyor. Ailece kitap okunabilmesi için ayrılan bölümlerde, tüm aile bir arada kitap okuyarak çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebiliyor.

ÇOCUKLARIN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYOR

Kâğıthane Belediyesi kültür ve sanat alanında da çocukları unutmadı. Belediyeye bağlı 10'a yakın kültür merkezinde çocuklar için film, tiyatro, 6D sinema ve gösteriler sergileniyor. Belediye'nin Yahya Kemal ve Hamidiye'deki spor komplekslerindeyse her gün binlerce çocuğa farklı branşlarda spor eğitimleri veriliyor. Kareteden yüzmeye, basketboldan güreşe 22 farklı braşta uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimlerde çocukların sporla sağlıklı kalarak sosyalleşmeleri hedefleniyor.

Kâğıthane Belediyesi el becerisi ve teknolojiye merakı olan çocukları da unutmadı. İlçedeki yedi farklı noktada bulunan yaşam beceri atölyelerinde yüzlerce çocuğa; Robotik Kodlama, Eğitici Drama, Görsel Sanatlar, Akıl Oyunları, Kuran-ı Kerim, Mutfak ve Müzik adları adı altında beceri eğitimleri veriliyor.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; ''Sömestr programlarımızdan 30 bine yakın çocuk yararlanıyor. Öğrencilerimiz aylar boyunca yoğun bir tempoda ders çalıştılar. Yarıyıl tatilinde eğlenceyi fazlasıyla hakettiklerini düşünüyoruz. Motivasyonlarını yüksek tutarak yeni döneme hazırlanmaları için bizler de tüm imkânlarımızı seferber ettik.'' diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183