Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

“Kafkasya Efsaneleri” sergisi Maltepe’de sanatseverleri bekliyor.

2016 yılından beri Çeçen Cumhuriyeti’nin “Onur Sanatçısı” olan, Rusya Sanat Akademisi’nin “Değerli Kişiler İçin” verdiği madalyaya layık görülen Çeçen sanatçı RustamYahihanov’un “Kafkasya Efsaneleri” isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyareteaçıldı. Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı sergide Yahihanov, gelenek ve çağdaş sanat deneyimini bir araya getirdiği eserlerini Maltepeli sanatseverlerle buluşturdu. Yahihanov, eserleriyle atalarının topraklarına olan derin saygısını, tarihine ve insanlarına olan sevgisini, bilgeliğini yansıttı.

LİDERLER, KADINLAR VE KOMUTANLAR Yahihanov, Kafkas halklarının gözünde efsaneleşen isimleri, isyan liderlerini, askeri müfrezelerin komutanlarını, Çeçen kadınları ve çocukları, bu dağlık bölgenin tarihini resmetti. Kuzey Kafkasya tarihinin kahramanlarına adanmış on iki grafik çalışmayı sanatseverlerin beğenisine sundu. Linolbaskı tekniğine yer verdiği eserlerinde, ziyaretçilere gördükleri baskıların yapılma aşamalarını gösterdi.RustamYahihanov’un“Kafkasya Efsaneleri” resim sergisi 29 Eylül’e kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, Galeri A+B’deziyaret edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183