Öne Çıkanlar istanbul Bağcılar Belediyesi Kartal Belediyesi CHP Türkiye

Bu haber kez okundu.

Iğdır, Karabulut’la İYİ olacak

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İYİ Parti’nin milletvekili adayları belli olurken, Iğdır’dan da iki aday çıkarıldı. İlk sıradan İYİ Parti Iğdır Milletvekili adayı Kerem Karabulut aday gösterildi. Karabulut, seçim çalışmalarında Iğdırlı hemşerilerinden tam destek istediğini belirtti.

KARABULUT: TÜM IĞDIR HALKINA SÖZ VERİYORUM

Milletvekili olma hevesi ile bu yola çıkmadıklarına değinen Karabulut,Servetimize servet katmak gibi bir gayemiz ise hiç olmadı. Yıllardır Iğdır ve Doğu Anadolu’nun kalkınma sorunları üzerine kitap, makale, kitap bölümü vb. pek çok bilimsel çalışmaya imza attık. Iğdır'ımızın kalkınması için etkin reçetemizi çoktan hazırladık. Tüm Iğdır halkına söz veriyorum. Bu kardeşinizin Iğdır için yaptıkları en az 100 yıl boyunca konuşulacaktır. Bu amacıma ulaşana dek rahat yüzü görmemek üzere yola çıktım.” dedi.

KEREM KARABULUT KİMDİR?

Prof. Dr. Kerem KARABULUT, 1966 Iğdır’da Tuzluca ilçesinde dünyaya geldi. İngilizce bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır. İlk ve orta öğretimini Tuzluca’da tamamladıktan sonra, 1987 yılında kazandığı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı yüksek lisans eğitimini “Erzurum İlinde Sağlık Sektörünün Ekonomik Analizi” tezi ile 1994 yılında, doktora eğitimini ise “Türkiye’de Sağlık Sektörü: Sağlık Harcamaları Üzerine Bir Uygulama” adlı teziyle 1998 yılında tamamladı. 1999 yılında yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent ve 2011 yılında ise Profesör oldu. Çalışmaları, Türkiye Ekonomisi, Makro Ekonomi, Sağlık Ekonomisi, Türkiye-Azerbaycan ve Türkiye-Ermenistan İlişkileri, Iğdır ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınma sorunları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Yayınlanmış 13 kitabı ve 200 civarında makale, bildiri ve kitap bölümü bulunmaktadır.

STK’LARDA GÖREV ALDI

Prof. Dr. Kerem Karabulut’un Kars-Ardahan- Iğdır Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyelik ve Başkanlığı (2006-2012), Türkiye Ekonomi Kurumu Üyeliği, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Üyeliği, Mobbing ile Mücadele Derneği Danışma Kurulu Üyeliği ve Erzurum Başkan Yardımcılığı gibi Değişik STK’larda üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevleri de bulunmaktadır. Üniversiteler de değişik farklı idari görevlerde yapttı. Bunların başlıcaları; Dekanlık, Dekan Yardımcılığı, Senato üyeliği, Eğitim komisyonu Üyeliği, Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kalite Koordinatörlüğü, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyelik ve Başkanlıkları, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dergi Editörlüğü gibi görevlerdir. İktisadi ve sosyal konularda radyo ve televizyon konuşmaları yapmaktadır. SİMGE dergisi ve Yeşil Iğdır Gazetesinin köşe yazarıdır. Prof. Dr. Kerem Karabulut 2012-2013 döneminde Hindistan’ın Orissa Eyaletinin başkenti Bhubanesvar’da bulunan Kalinga Institute of Industrial Technology (KIIT) üniversitesinde de bulunmuştur. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183