Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

İBB'den deniz ulaşımına teşvik hamlesi! 7 yeni hat geliyor

İstanbul’un doğudan batıya uzanan coğrafyası, iki kıtayı birleştiren ve ayıran doğal yapısı, toplu ulaşımda deniz yolunu daha etkin kullanmayı zorunlu kılıyor. Kentsel canlılık, sosyo-ekonomik ve kültürel zenginlikle 7/24 yaşayan kentte; toplu ulaşım entegrasyonunu artıracak yeni bir planlama yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her iki yakadaki raylı sistem ve otobüs taşımacılığını entegre etmek amacıyla, UKOME’ye 7 ayrı yeni deniz hattı oluşturulması teklifi sundu.

Bir deniz şehri olan İstanbul’da, ulaşımda denizin payını artıracak teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Kıyıya paralel ve iki kıta arasında yapılacak yeni seferlerle, deniz ulaşımının şehrin geneline yayılması, toplu ulaşımda deniz ve kara entegrasyonu sağlanarak erişilebilirliğin artırılması, çevreci, hızlı ve konforlu bir yolculuk sunulması amaçlanıyor. İstanbul’da 48 hatta yapılan deniz yolu seferleriyle günlük ortalama 230 bin olan yolculuk yapılıyor. Eklenen bu 7 hatla, kısa vadede deniz yolculuğunun yüzde 17 artırılarak 270 bine çıkartılması hedefleniyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183