Öne Çıkanlar istanbul Bağcılar Belediyesi Kartal Belediyesi CHP Türkiye

Bu haber kez okundu.

Hocalı Katliamı Ümraniye’de Konuşuldu

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde, tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamı’nın ardından Kafkasya’daki siyasi durumun değerlendirildiği bir konferans düzenlendi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Okan Yeşilot’un yaptığı “Hocalı Katliamı’nın 30. Yılında Kafkasya’da Siyasi Durum” programda Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansta, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı kasabasında şehit edilen Türkler rahmetle anıldı. Hocalı Katliamı’nın tarihin en acılı olaylarından biri olduğuna vurgu yapılarak, diğer coğrafyalarda katliama uğrayan soydaşlar da anıldı. Konferansta, Ermenistan tarafından 44 gün süren işgal ve sonrasında Türklerin kazandığı zafer ele alınarak, Kafkasya’daki siyasi durum konuşuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183