Öne Çıkanlar ibb PKK 23 Ekim fındık fiyatları! 18 mart pişman olacaksınız

Bu haber kez okundu.

Hasan Gökpınar; Yeşil alanların yapım işinde kamu zarara uğratıldı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis oturumunda gündem dışı söz alma kısmında hazırladığı yazılı soru önergesini mecliste sözlü olarak dile getiren CHP İBB ve Kadıköy Meclis Üyesi Hasan Gökpınar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü’nce 21.09.2016 tarih ve 2016/239778 sayılı ‘İstanbul Genelinde Yeni Yeşil Alanların Yapım İşi’ ihalesi gerçekleştiğini, bu ihale kapsamında kamu kaynaklarının zarara uğratıldığı iddialarını gündeme taşıdı. Söz konusu iddiaların araştırılması ve tüm işlemlerin yasalara ve kamu yararına uygun olup olmadığının incelenmesi ve İstanbul halkının kaynaklarının nereye harcandığının bilinmesi gerektiği vurgusu yapılan önergede Gökpınar, merak edilen soruların meclis başkanlığınca sözlü ve yazılı olarak yanıtlanmasını talep etti.

‘MEYDANA GELEN KAMU ZARARI İÇİN İŞLEM YAPILDI MI?’

Gökpınar önergesinde şu ifadelere yer verdi; Bu kapsamda söz konusu olayda kamunun zararının oluşup oluşmadığı hususunun aydınlığa kavuşması açısından aşağıdaki sorularımızın cevaplanmasına ihtiyaç bulunmaktadır.  Geçici Kabulü yapılan Rahmi Demir Mesire ve Pendik Yaşam korusu 1. Etap  mahallerindeki  eksik kalan imalatlar var mıdır?, Eksik kalanlar dışında gerekli imalat, bakım ve onarım çalışması yapılmadığı doğru mudur?, Gerekli güvenlik tedbirleri alınmadığı için Geçici Kabul’de tespit edilen eksikler dışında, mahallerinde mevcut olup bugün yerinde bulunmayan ve halen kullanılamayacak durumda olan imalatların miktar ve toplam bedelleri nedir?, Söz konusu ihale nedeniyle kamu zararı meydana gelmiş midir? Meydana gelen kamu zararı için işlem başlatılmış mıdır? Dönemin Park ve Bahçe ve Yeşil Alan eski Daire Başkanı M. İhsan Şimşek ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit hakkında hem idari hem de adli soruşturma yapıldığı ve neticesinde, İstanbul Valiliğinin soruşturma izni vermediği doğru mudur?  FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183