Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Global ticaretin geleceği tasarım  ve inovasyonla şekillenecek

İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın finalinde konuşan Gültepe, hazır giyimin Türkiye’de tasarıma yatırım yapan ilk sektörlerden biri olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda İHKİB Başkanlığını da yürüten Gültepe, şunları söyledi:

“30 yıl önce belki bir hayalin peşinde koşuyor gibiydik. Ama biz hiçbir zaman inancımızı, gençlere olan güvenimizi kaybetmedik. Sabırla, ısrarla, özveriyle ve her defasında büyük bir heyecanla yarışmamızı yaptık. 1992’de çıktığımız bu yolculukta büyük mesafe kat ettik. Gençlerimizin yaratıcı fikirlerine güvenimizin ne kadar isabetli olduğunu gördük. Moda endüstrimizin en başarılı tasarımcılarının neredeyse tamamı KOZA’dan çıktı. KOZA diğer sektörler için de ilham kaynağı oldu. Bugün birçok birliğimiz tasarım yarışması düzenliyor. Ticaret Bakanlığımızın da desteklediği bu yarışmalar sayesinde genç yetenekler endüstriyle buluşuyor.”

12-13 ARALIK’TAKİ TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI’NA TÜM GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUM

Mustafa Gültepe, katma değerli üretim ve ihracat için en az tasarım kadar inovasyonun da kaldıraç etkisinden yararlanmak durumunda olduklarının altını çizdi. Global ticaretin geleceğini tasarım ve inovasyonon şekillendireceğini vurgulayan Gültepe, “TİM olarak, inovasyonda da farkındalığı artıracak projelere imza atıyoruz. Alanında Türkiye’nin en kapsamlı etkinliği olan İnovasyon Haftası’nda ülkemizden ve dünyadan başarılı örneklerle gençlerimizi buluşturuyoruz. Haliç Kongre Merkezi’nde 12-13 Aralık tarihlerinde dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Türkiye İnovasyon Haftası’nda 45 yerli ve yabancı konuşmacı bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğimizi özellikle gençlerimizin mutlaka takip etmelerini öneriyorum” diye konuştu.

KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda koleksiyonları sergilenen 10 finalist arasından birinciliği Maide Özer Kazandı. İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Etkinlikler Komitesi Başkanı Nejdet Ayaydın başkanlığındaki jüri tarafından yapılan değerlendirmede Şakir Buldan ikinci, Melis Küçükyılmaz ise üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine 100 bin, ikinciye 75 bin, üçüncüye ise 50 bin TL para ödülü verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183