Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu gelecek sıcak gelişme gündem haber

Bu haber kez okundu.

Gesan, küreselde çıtayı yükseltiyor

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.(GESAN), Avrupa'daki enerji ihtiyacının yüksekliği ve bu alana yönelik gerçekleştirilecek yatırımları değerlendirerek, "Europower World” iştiraki olarak Almanya merkezli bir şirket kurma kararı aldı.

Girişim Elektrik ve Europower Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, 2023 yılı içinde Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulması planlanan şirketin sanayi faaliyetlerini yürüteceği, güneş paneli üretimi yapacağı ve Batı Avrupa’da bayilik faaliyetlerini artıracağı bilgisini paylaştı.

Şirketin, Girişim Elektrik’in bağlı ortaklığı Europower Enerji A.Ş. altında kurulacağını söyleyen Harmanlı şu bilgileri verdi:

“Girişim Elektrik, kurulacak şirketle birlikte Türkiye'deki panel fabrikası yatırımlarına ek olarak Peak PV Solar markası altında Almanya'da 1.000 MWp üretim kapasiteli, tam otomatik, yeni trend hücre teknolojisine uygun güneş paneli fabrikası kurulumunu ve bu yatırım için Avrupa kaynaklı finansman ve teşvik sağlanmasını hedefliyor.”

Neden Almanya?

Şirketin, Girişim grubunca üretimi yapılan Sun Junior markalı çözümlerinin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunu oluşturması öngörülüyor.

Ayrıca Girişim Elektrik’in halihazırdaki üretim gamı ve müteahhitlik hizmetlerine ilişkin Almanya ve Avrupa'daki faaliyetlerinin sürdürülmesi konusuna yoğunlaşan şirketin gündeminde, yeni girişimle birlikte devlet alım

Anahtar Kelimeler:
GesanKüresel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183