Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Gençlere Sel Farkındalık Eğitimi Verildi

Doğal afetlere karşı gençleri bilinçlendirme amacıyla Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Derneği ortaklığında “Sel Farkındalık” eğitimleri düzenlendi. Bu çerçevede Nisan ayı içinde ilçede bulunan 34 lisede programlar gerçekleştirildi. Bir ay süren ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere 3 bin 257 öğrenci katıldı.

“ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ”

Seminerlerde uzman isimler yaptıkları sunumlarda sel afetiyle mücadeleden afet sırasında doğru sergilenecek davranış modellerine kadar birçok konuda bilgi verdi. Eğitimlere katılan gençlere sertifikaları da takdim edildi. Afet bilincinin önemine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de “Yarınlarımız olan çocuklarımızı sel başta olmak üzere afetlere karşı uyarmak, bilinçlendirme çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

Gönül Bağı Platformu öncülüğünde afetlerden korunma bilincinin arttırılmasına yönelik Bağcılar’da 2019 yılında 5 bin 400 öğrenciye “Afet ve acil durum eğitimi”, 2020 yılında 11 bin 968 öğrenciye “İlk yardım semineri” ve 2021 yılında ise 4 bin 507 öğrenciye de “Yangın farkındalık eğitimi” verilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183