Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Evrim Tok: Bu son seçim

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık tarihinin en kritik seçimi olarak gösterilen Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının saha çalışmaları sürüyor.

Eğitim, iş ve sanatı birleştirdiği hayatını İstanbul’da geçiren ve aynı zamanda gazetemizde de siyasi köşe yazarlığı yapan Evrim Tok, İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Aday Adaylığını açıklamıştı.

Özellikle resim alanında tanınan Tok, sanatçı eliyle ve gözüyle Türkiye’nin dolayısıyla aday olduğu İstanbul’un sorunlarına farklı bakış açıları kazandırmak için milletin oyuna talip olduğunu dile getirerek samimi açıklamalarda bulundu.

“BÖLGEMİZE VE İNSANIMIZIN SORUNLARINA HAKİMİM”

K.Y: İstanbullu size neden oy versin, İstanbul’a vaadiniz nedir?

E.T: Partimiz adına cevap vererek başlayayım. En zor dönemde kurulmuş, makulü temsil eden bir partiyiz. Ekonomi, kalkınma, kadın, genç ve sanat alanlarında politikalar geliştirdik. Biz bu politikaları halkımızla paylaştık, iktidara da sunduk. Bunları değerlendirin önemli olan vatandaşımızın iyiliğidir. Dolayısıyla İYİ Parti makulü temsil ettiği gibi çözüm odaklı da hareket etti. Sadece muhalefet olmadık. Liyakatli kadrolarımızla talip olduk. Herkes her konuda uzman olamaz. Ben ekonomiyle ilgili ahkam kesemem ama sanat ve kültürle ilgili bilgi ve donanıma sahibim. Her alandan uzmanlara ihtiyaç vardı ve buna göre kadrolarımızı kurduk.

İstanbul’a gelince… Ben bu bölgeye hakimim, gençliğim ve çalışma hayatım burada geçti. kentin ve halkın içinden biriyim ve halkı da yakından tanıyorum. Ayrıca sanatla ilgilenince de daha duyarlı oluyorsunuz. Siyasetle ilgilenmiyorum diyen insanların samimi olmadığını düşünüyorum. Vatanını seven bütün vatandaşlar siyasetle ilgileniyordur. Kahvede oturan vatandaşlarımız akşama kadar kek tarifi konuşmuyor, siyaseti konuşuyorlar. Hepimizin öncelilği bu. Partimiz kurulduğundan bu yana çok emek harcadık. Sokak sokak, cadde cadde gezdik insanların sesi olmaya talip olduğumuzu gösterdik.

İnsanların huzura ve dinlenmeye ihtiyacı var. Sesi olacak insanlara ihtiyaçları var. Biz de ses olmaya devam ediyoruz.

“BİZİM MESELEMİZ KOLTUK DEĞİL, HİZMETTİR”

K.Y: Liste dışı kalmanız durumunda küser misiniz?

E.T: Hayır kesinlikle. İYİ Parti’nin kurucularından, ilk adımları atanlar olarak bizim için milletvekilliği koltuğunun bir önemi yok. Bir sıralama hayal etmek, rakam konuşmak bununla ilgili talepte istekte bulunmak bizim için abesle iştigaldir. Ben partimin içinde aldığım sıralamayı öper başıma koyar ve ilk sıradan girmişim gibi aynı enerji ve şevkle devam ederim. Burada bir düşünceyi, davayı güdüyoruz. Bizim meselemiz koltuk değil hizmettir. Böyle olduğunuzda siz zaten çok rahat oluyorsunuz. Şu an ben aday adaylığım sürecinde o kadar huzurluyum ki. Başka bir partiyi asla düşünmedim, düşünmem bu da burada kayda geçsin.

“TÜRKİYE’NİN FABRİKA AYARLARINA DÖNMESİ GEREKİYOR”

K.Y: Bir sanatçı ve ressam gözüyle Türkiye’deki resmi nasıl görüyorsunuz?

E.T: Resim yapan insanlar hayatı biraz farklı görürler. Sizin gördüğünüz ile benim gördüğüm aynı değil. Bir tane doğru vardır derler ya o söze katılmıyorum. Sizinki üçgen olacak benimki kare olacak. Hepimiz farkı düşünmeliyiz. Ama ortak noktada buluşmamız çok önemli.

Siyasi olarak Türkiye artık en kritik alanda bile değiliz. Köprüden önceki son çıkış bile değil artık. Karanlığa giden bu yolda biz artık son seçimdeyiz ve Türkiye’nin fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. Neresinden tutsanız her tarafında bir eksiklik, yanlış, yalan, dolan var. Bütün suçların kilit olduğu nokta hırsızlıktır. Çalma varsa bütün suçlar ortaya çıkar. Çalma, yağma, kayırmacılık… Dolayısıyla bunların temizlenmesi gerekiyor. Liyakatli kadrolarla, kadınlarla, gençlerle milletimizi temsil etmeliyiz.

“MİLLETİMİZ VİCDANININ SESİYLE SEÇİM MATEMATİĞİNİ YAPTIĞINA İNANIYORUM”

K.Y: İYİ Parti’nin İnce ve Oğan’ın adaylığı neticesinde oy kaybı olur mu?

E.T: İktidar partisinin getirdiği bu ucube sisteminin süregelebilmesi için bir çaba var. Bu sistemin devam etmesi için farklı alternatifler arıyorlar. Kaybedeceklerini anladılar. Bunu kurtarmak için de seçenekler arıyorlar. İkinci tura kalırlarsa bir umut olacak onlara. İnce ve Oğan’ın adaylıkları işlerine geliyor. Gelin görün ki halkımızın ferasetine inanarak söylüyorum tüm bunun matematiğini halkımız vicdanının sesiyle yaptı ve tercihlerini doğru yer için kullanacaklarını, Millet İttifakı’nın seçimi açık ara farkla alacağını düşünüyorum. Mayıslar Bizimdir diyorum! Anıl Kılıçlı-KENT YAŞAM

EVRİM TOK KİMDİR?

1973 Ankara doğumluyum. TSK’dan emekli bir astsubay ve ev hanımı bir annenin üç evladından biriyim. Kosova kökenliyiz. Bakırköy’de eğitimimi tamamladı. 17 yıldır Küçükçekmeceliyim. Hayatımın büyük bir kısmını İstanbul 3. Bölgede geçirdim. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölümü mezunuyum. Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Akademisi Diplomasi Bölümü’nü tamamladım. hayatımın 20 yıllık küsür bölümü sanatla geçti ve resim sanatına büyük bir ilgi duydum. Önce alaylı başladım sonra özel eğitimler aldım. Küçükçekmece Atakent mahallesinde ilk ve tek sanat atölyesini kurdum. 13 yıldır atölyemiz devam ediyor. Güzel Sanatlara, teknik liselere, mimarlık fakülteleri gibi birçok farklı dalda ve aynı zamanda hobi olarak dersler veriyoruz. Son 5 buçuk yıldır da Kent Yaşam Gazetesi’nde siyasi köşe yazarlığı yapıyorum. İYİ Parti’nin kurulmasında ve Küçükçekmece’de teşkilatlanmasında önemli roller üstlendim. İYİ Parti’nin kurucuları arasındayım. İlçe başkanlığı yardımcılığı yaptım ve baskın genel seçimlerde de sorumluluk almam gerektiği anda aday adaylığı başvurusu yaptım. İstanbul 3. Bölgede 16. sıradan aday adaylığımı koydum. Siyasi açıdan en zor dönemde rüştünü ispat etmemiş bir partide öncü olmaya çalışmak büyük bir riskti ama bu benim için büyük bir gurur. Aday adaylığından adaylığa geçtikten sonra ilçemde Kültür Sanat politikalarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görevime devam ettim. Sonrasında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yerel yönetimler, sdk ve sanat yönetimi koordinatörlüğü olmak üzere Buğra başkanımın ekibinde 3 yıla kadar emek verdim. Şimdi yeniden aday adayı oldum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183