Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

Eski Bakan Mehmet Moğultay Vefatının 5’inci Yılında Kabri Başında Anıldı

5 Temmuz 2017 tarihinde hayata gözlerini yuman ve bakanlıkları haricinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 18. 19. ve 20. dönem İstanbul milletvekilliği yapmış olan merhum Mehmet Moğultay, sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda sade bir törenle anıldı.

Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, merhum Mehmet Moğoltay’ın eşi Ayşe Moğultay, oğlu Ulaş Moğultay ve ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dostları ve sevenleri katıldı.

Başkan Yüksel: “Kimin Sorunu Olsa Koşan Büyük Bir Devlet Adamıydı”

Tören Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in konuşmasıyla başladı. Başkan Yüksel, Mehmet Moğultay ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı, “Kıymetli Mehmet Moğultay’ın dostları, ailesi, sevenleri… Geçtiğimiz günlerde hep birlikte sayın bakanımızın bir belgesel çalışmasında onun yaşamını, ülkeye kattığı değerleri ve Kartallı oluşundan dolayı Kartal sevgisini, Kartallı dostlarıyla olan sohbetini, muhabbetini ve aynı zamanda bütün ülkeye yayılan devlet adamlığı kimliğini hep birlikte izlemiştik.

Bugün ölüm yıl dönümünde yine kabri başındayız. Başta bir Kartal sevdalısı, onun dışında bir devlet adamı olması nedeniyle Kartallıların ve sevenlerinin gönlünde her zaman yaşayacaktır. Kimin sorunu olsa koşan, derdiyle dertlenen, taraflı tarafsız Kartal’da birçok kişinin derdine koşan, aynı zamanda İstanbul’da ve Türkiye’de de birçok sorunla büyük mücadeleler göstererek çözümler üreten büyük devlet adamını, saygı ve minnetle anıyorum.

Buraya gelen değerli ailesine ve kıymetli dostlarına teşekkür ediyorum. Böyle devlet adamlarının ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum.”

Başkan Gökhan Yüksel’den sonra söz alan CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ise “Sevgili Moğultay ailesi. Bugün Sayın Moğultay’ın aramızdan ayrılışının beşinci yılı. Bizim örgütümüze ve Kartal’a çok büyük emeği geçmiş, gerçekten unutulmayacak mücadeleler vermiş bir büyüğümüz. Hiçbir zaman unutmayacağız kendisini. Moğultay aynı zamanda örgütün güvenilir bir limanıydı. Herkes o limana gidip sığınabilirdi. Ben minnetle anıyorum, ailesine de tekrar başsağlığı diliyorum.” dedi.

Ulaş Moğultay’dan Kartal Belediyesi’ne Teşekkür

Son olarak aile adına Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ulaş Moğultay konuşmasında, “Babamı anmak için bizlerle olduğunuzdan dolayı teşekkür ederiz. Aynı zamanda Kartal Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Babam ömrünü bu millete adamış örnek bir hukukçu ve örnek bir devlet adamıydı. Her zaman, önce ülkesini düşünerek çalıştı ve bu ülke için hizmet etti. Mekânı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun, teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini aktardı.

Kur’an tilaveti ve dualar ile devam eden anma töreni, Mehmet Moğultay’ın mezarına kırmızı karanfillerin bırakılması ile sona erdi.

Haber videosuna linkinden erişebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183