Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’ta İç Anadolu Gecesi Rüzgârı Esti

Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların kültürünü sergilediği ve kaynaştığı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali devam ediyor. Esenyurt’un farklı renklere, kültürlere, yerel lezzetlere ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlara ev sahipliği yaptığı festivalde, vatandaşlar birbirinden renkli stantların yanı sıra her yörenin sanatçılarıyla da buluşuyor. Festivalin 6’ncı gününde İç Anadolu gecesi kapsamında bölgenin yöresel sanatçıları her dilden türküleri seslendirdi. Yöresel sanatçıların konseri ardından ünlü sanatçı Mustafa Özarslan, Türk Halk Müziği’nin en sevilen şarkılarını seslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un vatandaşlarla birlikte halaylara eşlik etmesi eğlenceli anlara sahne oldu. Bozkurt, Esenyurt’taki birlik ve beraberliğe kattığı değer için Mustafa Özarslan’a teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti. Programa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

“Bu etkinlikleri düzenlemek hem cesaret istiyor hem de takdire şâyân”

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin bir cesaret örneği olduğunu söyleyen Özarslan, “Buraya davet edilmekten çok mutlu oldum ve gurur duydum. Belediyeye ve bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ederiz. Kendi kültürümüze sahip çıkmak adına popüler kültüre inat bu etkinlikleri düzenlemek hem cesaret istiyor hem de takdire şâyân. Türküler adına Başkan Bey’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

“Türkülerden vazgeçmeyelim”

Gecede sahne alan Halk Ozanı Abdullah Papur’un oğlu Halk Sanatçısı Ercan Papur, emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Esenyurt’ta olmaktan onur duydum. Birçok bölgenin olduğu bir yer. Sanat çok farklı bir yerlere gitmeye başladı. Özellikle Türk Halk Müziği. Yoğunluk biraz türkülerde olsa, türküleri biraz daha icra etsek daha güzel olacak. Yeni nesil hep Pop ve Rap dinliyor. Kültürümüz eriyip gitmeye başlıyor. Türkülerden vazgeçmeyelim, çünkü türkülerin içinde kan yok, şiddet yok; sevda var, aşk var, güzellik var.”

Kardeş Kültürler Festivali’nin bugünkü programı şöyle:

Marmara, Trakya ve Rumeli Gecesi

15.00- Bölgeye Özel Yöresel Sanatçı Konserleri

20.00- Halk Oyunları Gösterisi

20.30- Serkan Çağrı ve Orkestrası (Konser)

Yer: Esenyurt Cumhuriyet Meydanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183