Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİMCİLERE KAYNAŞMA ORGANİZASYONU

Esenyurt’ta özel çocuklara ve özel eğitimcilere yönelik çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, eğitimcilerin iş stresinden uzaklaşması amacıyla kaynaşma organizasyonu düzenledi. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda, Esenyurt ve çevresindeki çok sayıda öğretmen ile ailelerine Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşek eşlik etti. Yemek sonrasında canlı müzik eşliğinde aileleriyle birlikte eğlenen özel eğitim öğretmenleri hem kaynaştı hem stres attı. Kaynaşmanın ve bilinçlenmenin aynı anda yaşandığı organizasyonda öğretmenlerle birlikte eğlenen Halis Şimşek, ilçede ilk defa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt döneminde açılan özel eğitim merkezinin daha kapsamlı bir hale getirileceğinin bilgisini verdi.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN BUNA İHTİYACI VARMIŞ”

Esenyurt’taki özel eğitim merkezinin yeni bir adrese taşınarak daha zengin bir kadroyla hizmet vereceklerinin altını çizen Sağlık İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Halis Şimşek, “Hem katılım çok güzeldi hem de çok eğlendiler. Öğretmenlerimizin de buna ihtiyacı varmış. Sene sonu karne hediyesi gibi oldu. Özel eğitim ihtiyacı duyan bireylerimiz dezavantajlı oluyor ve maalesef ki ilçemizde ciddi bir nüfusu kapsıyor. Bunun için hem devlet kurumlarının hem de belediyelerin tabii ki yapması gereken çok şey var. Yapılan iyi şeyler var, yapılmakta olanlar var, tamamlanma sürecinde olanlar var. Bu tür etkinliklerin dışında aynı zamanda işin özüne dönük, bireysel özel eğitim ihtiyacı duyan çocuklarımızın da ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bizim, belediye olarak ve milli eğitim ile diğer ilgili bakanlıkların tamamlayıcı unsuru olarak üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor. Bunun için de yıl sonuna kadar bitireceğimiz yeni bir merkezde, özel eğitim merkezimizi oraya taşıyarak çok daha büyük bir kapasiteyle daha profesyonelce, daha zengin bir kadroyla hizmet sunmayı amaçlıyoruz” diyerek özel eğitim sorumlularına emekleri için teşekkür etti.

“TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ ADINA ÇOK ÖNEMLİ”

Esenyurt’ta böyle bir organizasyonun yapılmasının önemine dikkat çeken Özel Eğitim Öğretmeni Fırat Aslan, “Bu etkinliğin yapılması; özel eğitimcilerin birbirini tanıması, ülkede bu konuda eksik olan kısımların giderilmesi, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi adına çok önemli. Öğretmenlerimizin çocukları hayata hazırlaması, sadece ellerinden değil aynı zamanda gönüllerinden de tutarak toplumun bakış açısını bu yöne çevirmesi toplumdaki farkındalığı artırmayı sağlıyor. Aynı zamanda bu organizasyon okulların kardeş olması, öğretmenlerin birbiri arasında koordine olması açısından önemliydi” diye konuştu.

“EĞLENCE VE MÜZİK HARİKAYDI”

Esenyurt’ta özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Nuray Pekbal ise “Bugün bizim için çok güzeldi. Özel çocuklarla çalışmak çok güzel ama bir o kadar da yorucu. O yüzden böyle küçük molalar bize çok iyi geliyor. Yemekler, eğlence ve müzik harikaydı” şeklinde konuşarak Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183