Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

ESENLERLİ MİNİKLER KARNE ŞENLİĞİ’NDE COŞTU!

Esenler Belediyesi, 2021-2022 eğitim- öğretim dönemi boyunca ter döken minikler için “Esenler Karne Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras’ın katılımıyla gerçekleşen şenlikte, ‘Şehir ve Çocuk Kanalı’nın tanıtımı gerçekleşti.

RAFADAN TAYFA İLE EĞLENDİLER

Programda Şehir ve Çocuk Kanalı’nın tanıtım fragmanı gösterilirken çocuklar için bestelenen çocuk şarkıları ortama neşe kattı. Şehir ve Çocuk kanalının ilk canlı yayın konuğu ise TBMM Başkanı Şentop oldu. Yayında TBMM Başkanı Şentop, 9 yaşındaki Mihribah Duru Bozdağ’ın sorularını yanıtladı. Programda miniklerin sevdiği çizgi filmlerden biri olan Rafadan Tayfa’nın karakterleri sahne gösterileri yaparak konser verdi. Program boyunca Kur’an-ı Kerim’de adı geçen hayvanlar, maskotlar halinde dolaşarak miniklere keyifli anlar yaşattı.

HEDİYELER VE ÖDÜLLER YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Geleneksel ve dijital oyunların oynandığı şenlikte, jonglör gösterileri ve karaoke gibi pek çocuk aktiviteleri miniklerin heyecanına heyecan kattı. Programda çocuklarla yüz boyama, ebru, karikatür ve çizim atölyeleri ile ilgili bilgi yarışması yapıldı. Şehir ve Çocuk kanalı için yapılan hediyelik ürünlerin yanı sıra geleneksel çocuk oyunları seti, gölge oyunu seti, dergiler, ücretsiz  internet ve daha pek çok ödül miniklerin yüzünü güldürdü. Pamuk şeker, Osmanlı macunu ve dondurma gibi ikramlar da damakları şenlendirdi.

HAYATIMIZIN EN DEĞERLİ DÖNEMİ ÇOCUKLUĞUMUZDUR

Esenler Karne Şenliği'nde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çocukluk; hayatımızın en değerli, en güzel dönemidir. Hepimiz o günleri özlemle anarız. Aynı zamanda çocukluk en çok biriktirdiğimiz dönemdir. Bilgiler, anılar, hatıralar biriktiririz. Gözlemlerimizi, duyduklarımızı biriktiririz. Sadece matematik, fen bilgisi ve Türkçe öğrenmiyoruz. Çocukluğumuzda toplumsal değerleri, ahlâki değerleri de öğreniyoruz. İyi ve ahlâklı insanlar olmayı, yardımsever, merhametli olmayı da öğreniyoruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan çocuklarımız için yapacağımız daha çok şey var. Onlara güzel bir gelecek sunmak için hepinize büyük sorumluluklar düşüyor. Tatil demek sadece dinlenmek, eğlenmek değil. Yeni şeyler öğrenmek, yeni beceriler kazanmak için de büyük bir fırsat. Meraklı olduğunuz konularda araştırmalar yapmanızı, yabancı dilinizi geliştirmek için filmler izlemenizi, müzik dinlemenizi, sanatla ilgilenmenizi tavsiye ediyorum. Tabii bilgisayar, telefon var ama hayattan kopmayın, daima hayatın içerisinde olmaya çalışıp, gayret gösterin. Esenler Belediyesi'nin sizleri düşünerek açtığı ‘Şehir ve Çocuk’ kanalında çok zengin içerikli programlar var. Aynı zamanda karne ödülü olarak da çeşitli hediyeler sunarak sizleri sevindirmeyi amaçlamışlar" ifadelerinde bulundu.

AZİZ MİLLETİMİZİN EN DEĞERLİ VARLIKLARI

Başkan Şentop sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler, anne babalarınızın göz bebekleri olduğunuz kadar aziz milletimizin de en değerli varlıklarısınız. Sizler sevgiyi, barışı, iyiliği, yardımlaşmayı, vicdanı, merhameti ifade ediyorsunuz. Sizler bu güzelliklerimizle büyüdüğünüzde yarınlarımız çok daha güzel olacak. Esenler'de, İstanbul'da, Anadolu'da, bütün vatan sathında, Türk dünyasında, İslam dünyasında, bütün dünyada çocuklar daha mutlu, huzurlu bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar. Sevgili çocuklarımız sağlıkla büyüsünler, şeref ve haysiyetlerini muhafaza ederek ahlâklı, adaletli, dürüst, vicdanlı kişiler olarak hayata değer katsınlar. Allah herkese yüreğinden geçen hayırlı temennilerini nasip etsin" açıklamasında bulundu.

ÇOK ANLAMLI BİR GÜN

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, karne gününün çocuklar için çok anlamlı olduğunu ifade ederek “Bugün Türkiye’mizin her tarafında çocuklar karnelerini alıp eğitim süreci içindeki yorgunluklarını attılar. Bugün onlar için anlamlı bir gün. Biz de her yıl olduğu gibi çocuklarımızla bu karne şenliğinde de onların karne sevinçlerine ortak olup onlara yaşadıkları şehrin imkânlarıyla buluşturuyoruz. Bu yıl da şenliğimize Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız teşrif ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK KAHRAMANLARIMIZDIR

Esenler’in İstanbul’da en genç nüfusa sahip ilçelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Göksu, “Yaklaşık 100 bin civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin her biri bu ülkemizin geleceğinde çok önemli etkilere sahip olacak. Biz istedik ki sadece okullarda, dört duvar arasında değil sokakta da evde de, her hanede çocuklarımızla buluşacağımız imkânları ve ortamları hazırlayalım. Bir taraftan şehrin her bir unsurlarıyla ulaştığımız Şehir Ekranı TV, diğer taraftan Radyo Esenler ile birlikte radyoda buluştuğumuz ve diğer taraftan Aynen Radyo ile gençlerle buluştuğumuz ortamda bu kez dedik ki kanallarımızdan bir tanesini sadece çocuklarımıza has yapalım ve sadece çocuklarımız için özgün programlar yapalım. Onun için de ‘Şehir ve Çocuk’ diye bugün ilk TV kanalımızı, ilk dijital kanalımızı açıyoruz. Bunun ilk konuğu da siz oldunuz. Bugün artık Esenler’in çocukları “Hangi oyunu, hangi çizgi filmi nerede izleyelim?” dediklerinde kendi şehirlerinin ekranlarında bunlarla buluşma imkânına sahip olacaklar. Bizim için çocuklarımız karnedeki puandan ibaret değildir. Bizim için çocuklarımız karnede yazan rakamlardan ibaret değildir. Bizim için çocuklarımız dünyayı değiştirecek, medeniyet inşa edecek, insanlığın iyiliğine rehberlik edecek, insanlığın önüne çıkacak kötülükleri ortadan kaldıracak kahramanlardır. Bizim için çocuklarımız, Allah’ın bize emanet ettiği en kutsal varlıktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183