Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

ESENLER KADİR GECESİ’NDE HEP BİRLİKTE “AMİN” DEDİ!

Esenler’de her yıl Kadir Gecesi’ne özel Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen “10 Bin Hatim 100 Bin Dua” programı bu yıl da binlerce Esenlerliyi bir araya getirdi. Ellerin semaya açılıp Ramazan ayı boyunca okunan hatimlerin duasının yapıldığı gece, Bayram Şivetoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve ilahiyatçı Fatih Savaş’ın dualarına meydanı dolduran binlerce vatandaş hep birlikte “amin” dedi. Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu ise seslendirdikleri ilahilerle gönüllere huzur verdi. Gecenin sonunda yapılan çekilişle 10 kişi umre ziyaretine hak kazandı.

İSLAM HAYAT DAMARIMZDIR

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, meydanı dolduran kalabalığın Kadir Gecesi’ni tebrik ederek “Bu milletin mayasını yoğuran esas Müslümanlıktır. Bu millet hangi özellikleri taşırsa taşısın, hangi şehirden, hangi etnik yapıdan, siyasi görüşten olursa olsun, bu milletin ana unsuru Müslümanlık duygusudur" diye konuştu. İslam'ın dünyanın nerdeyse tamamına "örneklik ve güzel karakter" ile yayıldığını anlatan Kurtulmuş, gelecekten ümit kesmemek gerektiğini söyleyerek “Biz onun bunun Müslümanlığıyla uğraşmak yerine İslam'ı şahıslarda en güzel şekilde temsil edeceğiz ve çevremizde örnek olarak, mayası tertemiz Müslümanlık olan bu milleti yeniden Müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız. İslam bu milletin hayat damarıdır. İrfan ve hikmet Anadolu'nun mayasıdır. Bu irfanla birlikte sadece Anadolu'nun değil, 85 milyonun değil, Türkiye'ye umutla bakan yüz milyonlarca insanın durumunu düzeltmek için gayret göstereceğiz. Bir kere daha gördük ki dünyanın her tarafındaki mazlumlar bizlerden yardım eli bekliyor, hayır duası bekliyor, güçlü olmamızı ve güçlü bir Türkiye'nin onlara sıcak bir gölge olmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARA YAPILMADIK ZULÜM KALMADI

Müslüman coğrafyaların birçoğunda süren acı ve şiddetin bu ruhla yok olabileceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Dünyanın diğer ucunda Müslümanlara yapılmadık zulüm kalmadı. Burnumuzun dibinde Filistin'de, Kudüs topraklarında Mescid-i Aksa'yı basarak Müslümanlara yapılmadık zulüm, işkence bırakılmadı. Bütün bunların ortadan kaldırılması sizin güçlü olmanıza bağlıdır" dedi. Kurtulmuş, "Verdiğimiz mücadele yeniden güçlü büyük Türkiye mücadelesidir. Yeniden güçlü büyük Türkiye, Anadolu'nun mayası olan hikmet, irfan ve Müslümanlık mayası üzerinde yükselecektir. Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri ve öncülüğü olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Allah'ın izniyle bu millet yürüyüşüne ve dünyaya örnek olmaya devam edecek” dedi.

BİRLİĞİMİZ EBEDİ OLSUN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise şunları söyledi:

“Ramazanımız mübarek olsun, Kadir Gecemiz hayırlara vesile olsun. Kitap okundu, hocamız dua etti, sohbet etti. Kardeşliğimiz daim olsun. Birliğimiz ebedi olsun. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ezanın dinmediği, bayrağın inmediği, minarelerimizin bu topraklarımızın nişanesi, şiarı olarak ilelebet kaldığı Türkiye’nin teminatı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti’nin yürüyüşü de kaim olsun.”

BU GECE DUA GECESİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan-ı Şerif’in son günlerini idrak ettiğimizi belirterek “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’ın son günlerindeyiz. Cehennem azabından kurtuluşunun son günlerindeyiz. Bugün de her insanın sağlığında ulaşmak istediği çok önemli bir zaman dilimindeyiz. Kadir Gecesi’ndeyiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bize lütfeden ve ikram eden Cenab-ı Hakk’a hamd ediyoruz. Bu gece bir sulh, bu gece bir selamet, bu gece bir serinlik, bu gece bir huzur, bu gece bir güven. Bu gecenin feyzinden ve bereketinden Cenab-ı Hak bizleri istifade ettirsin. Bu gece Kadir Gecesi, kadrini bilenler için, bu gece Kadir Gecesi, kıymetini bilenler için. Bu gece Kadir Gecesi. Bu gece dua gecesi. Bu gece herkese sesimizi duyurmak için dua etmenin tam zamanıdır. Onun için bu gece dua gecesi. Bu meydanda binlerce okunan hatimlerin duasını hep birlikte yapacağız. Hatim duamızdan sonra onlarca kardeşimizi umreye yolcu edeceğiz. Cenab-ı Hak bize bu meydanlarda çok fazla dua gecesi yapmayı nasip etti. İnşallah her daim nasip eylesin. Her daim bu güzelliklerde buluşmayı bizlere nasip eylesin. Cenab-ı Hak bizi yarının yolları ve yıllarında Ramazansız, ezansız, Kadir Gecesiz bırakmasın” ifadelerini kullandı.

ESENLER’DE HAYIRLI VE GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

Programa katılan ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Dua gecesine hepiniz hoş geldiniz. Biz bugün iftar programı ve Kadir Gecesi programımızı burada yaptık. Bu gece Esenler’de hayırlı ve güzel işler yapılıyor. Mevla’m sevgimizi, saygımızı, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi daim eylesin. Daha önceki yıllarda benden önce veya sonra sizlere hitap eden güzel sesi ve yorumuyla dua eden bir kardeşimiz bu sene aramızda değil. Ömer Döngeloğlu hocamız. Kendisini rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun inşallah” dedi. Hatipoğlu, yaptığı sohbette pek çok kıssa paylaşarak dualar etti.

Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV’de her akşam İftarı Beklerken programı ile izleyiciyle buluşan ilahiyatçı Fatih Savaş ise “Rabbim bu gecenin feyzinden, bereketinden, getirmiş olduğu bütün manevi güzelliklerinden müstefit olmayı nasip eylesin. Bizleri sizlerle kavuşturan cem eden böylesi bir geceye ulaştıran Allah’a hamd ediyorum. Peygamber Efendimiz (SAV) ümmeti olmanın şeref tacını taşırken bu güzel mekânda bir araya geldik. Allah tövbelerimizi kabul eylesin. Allah bizi hakiki manada hazreti insan eylesin” diyerek dualar okudu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183