Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Engelliler Bursa’da tarihi yolculuğa çıktı

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kursiyerlerin sosyalleşmeleri amacıyla kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda ilk olarak İstanbul’a değer katan yerlerden birisi olan İstanbul İllüzyon Müzesi ziyaret edildi. Her yaştan insanın ilgisini çeken müzeyi dolaşan kursiyerler, eğlenceli zaman geçirdi. Engelliler Karmaşık Silindir’den Gerçek Ayna’ya Büyülü Çubuk’tan Stereogram’a kadar birçok odayı dolaşıp yeni serüvenlerin kapısını açtı.

ŞEHRİN KÜLTÜRÜ DOYASIYA YAŞANDI

Engellilerin ikinci durağı ise “Tarihe Yolculuk” kapsamında Bursa oldu. Kursiyerler, köklü geçmişiyle tarih ve kültür kenti, Büyük Cihan Devleti Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’yı yeniden keşfetti. Otobüsle Bağcılar’dan Bursa’ya götürülen engelliler, şehrin önemli tarihi yerlerini gezdi. Ücretsiz tur kapsamında Cumalıkızık Köyü, Emir Sultan Külliyesi, Yeşil Camii ve Türbesi, Tophane Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Ulu Camii, Bursa Çarşısı ve Hanlar Bölgesi gibi yerler gezildi.

Keyifli ve yararlı zaman geçerin engelliler, organizasyonlardan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183