Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Enerji’nin vizyonu belirlendi

İstanbul Enerji, Üniversiteler ve Ar-Ge Kuruluşları İle Yaptığı İş Birliği

8 Nisan Cuma Günü, İstanbul Enerji AŞ’nin Genel Müdürlük Binasında gerçekleşen törende, İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Prof. Dr. Raşit Turan; güneş enerjisi teknolojileri alanında teknik ve bilimsel çalışmaların yapılması konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

İstanbul Enerji’nin Vizyonunu Destekleyici Nitelikte

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın; “2015 Paris İklim Sözleşmesi ve Türkiye’de 2021 yılında uygulamaya giren Avrupa Yeşil Mutabakatı ile birlikte, yenilenebilir enerji projeleri kapsamında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misyonu doğrultusunda yeşil dönüşüm süreçlerini başlatmış bulunuyoruz. Teknolojik gelişmeleri İstanbul Enerji’nin mühendislik deneyimleriyle güçlendirerek projeler oluşturuyoruz. Bu doğrultuda yön gösterici bilgi merkezi ODTÜ-GÜNAM’ın ve İstanbul Enerji’nin, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta yer alan Ar-Ge Birimimiz ile birlikte uygulayacağı ilk Ar-Ge projesini en kısa zamanda başlatmak arzusundayız. Bugün, burada gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge ve teknolojik tabanlı bu iş birliği İstanbul Enerji’nin vizyonu açısından da çok değerli.” dedi.

GÜNAM Direktörü Prof. Dr. Raşit Turan ise konuşmasında; “Tüm dünyada, iklim değişikliğinin yarattığı problemlerle ilgili artan duyarlılığın bir sonucu olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisine artan bir ilgi söz konusudur. Yapılan Ar-Ge çalışmaları ve inovasyonların, güneş enerjisinin elektriğe ve diğer enerji türlerine dönüşmesinde de katkısı büyük. İstanbul Enerji ile gerçekleştireceğimiz iş birliği çerçevesinde uygulayacağımız projeler, güneş enerjisi sistemlerinin binalara entegrasyonu, kent yaşam alanlarına, parklara, ulaşım sistemlerine entegrasyonu çerçevesinde yürütülecek. ODTÜ – GÜNAM ve İstanbul Enerji olarak 2050 yılı net sıfır karbon hedefi doğrultusunda yürüteceğimiz bu projeleri uygulayacak olmaktan çok memnunuz.” diye belirtti.

İstanbul Enerji ve ODTÜ – GÜNAM İş Birliği Kapsamında aşağıdaki konularda birlikte çalışmalar yapılacaktır;

- Fotovoltaik sistemlerin;

Bina cephe uygulamaları, Yüzer GES entegrasyonu, ulaşım sistemlerinde temiz

enerji uygulamaları,

- Elektrikli araç şarj sistemleri,

- AB Destekli Projeler,

-Yenilenebilir enerji konularında akademik çalışmalar (yayınlar, tez araştırmaları),

-Enerji teknolojileri alanında panel, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler.

İstanbul Enerji, Güneş enerjisi, Raşit Turan, Yüksel Yalçın,elektrikli araç, iklim,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183