Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Eğitim sistemine ‘Silgi’ üzerinden sorgulayıcı bir bakış

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 10 liseli ve 5 üniversiteli genci bir araya getiren “Silgi” isimli sergiye kapılarını açtı. 2021 yılında kurulan Talebeyiz.biz isimli sosyal girişimin desteklediği sergide genç yetenekler, silgi objesinden ve silme eyleminden ilham alarak eğitim sistemine dair izlenimlerini paylaşıyorlar. Eğitim sisteminde silme pratiğinin hataları ve kusurları gizlemeye yönelik yapısıyla açabildiği sorunlara dikkat çekiliyor. Hatalardan öğrenmenin barındırdığı potansiyelin de silgi ile ortadan kaldırıldığını hatırlatan proje ile gençler arası etkileşimi mümkün kılarak, sürece vurgu yapmanın önemi üzerine farkındalık yaratmak ve bunu sanat çalışmaları yoluyla gerçekleştirmek hedefleniyor.

DÖRT HAFTALIK BİR ÇALIŞMANIN SONUCU

Talebeyiz.biz kurucuları Antropolog Müge Ayan ve Eğitimci Sonel Balkan, gençlerin toplumsal sorunlara ilişkin söz ürettiği, beklentilerini ve önerilerini sanat yoluyla ortaya koyduğu çalışmalar uyguladıklarını belirterek “Projede lise öğrencileri ile genç sanatçıları Rahmi M.Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda bir araya getirip dört hafta boyunca birlikte çalıştıkları ve ürettikleri atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Sergide katılımcıların geçirdikleri sürece ve ürettikleri işlere yer verdik.” dedi. Sergide Alara Uz, Ali Kerim Tuğcuoğlu, Cemre Samur, Ceyda Çelik, Çınar Ceyhan, Defne Burnaz, Elif Dede, Fıtnat Zor, Helin Ergün, İlayda Ersalan, İnanç Dros Tabay, Sude Nur Küp, Sudenaz Aksu, Türkan Burkaş ve Zeynep Tatlıdil’in resim, karakalem, yerleştirme ve animasyon eserleri yer alıyor. Sergiyi görme engelli bireylere erişilir kılmak için tüm eserlerin sesli betimlemeleri ve iş metinleri, genç sanatçıların kendi sesinden karekodları okutarak dinlenebiliyor. Ziyaretçilerin katkı ve katılımına açık bölümlerde bulunuyor. Sergi 29 Ocak’a dek ziyaret edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183