Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Doğan Soysal, İstanbul’u “Saydam Çizgiler” ile anlatıyor

Ressam ve elektrik mühendisi Doğan Soysal’ın “Saydam Çizgiler” isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Küçük yaştan itibaren sulu boya resim sanatı ile ilgilenen Soysal “Bu sergi Saydam Çizgiler adını verdiğim sulu boya maceramın yeni bir durağı. Hayatın keskin çizgileri, sulu boyanın zamanın ve mekanın sınırlarını zorlayan saydam çizgileri arkasında kaybolduğunda zihnimizdeki sisli bir ana benzeyen büyülü bir anlatım kazanıyor. Bazen sessiz bir sokakta, tarihi bir binanın önünde, bir balıkçı teknesinde, suları yararak ilerleyen bir vapurda o büyülü anı yakalamaya çalışıyorum. Amacım kağıda sonsuz ve durgun, hapsolmuş görünen o anı, resme dikkatle bakanın gözlerinde tüm ışığı, canlılığı, hareketi ve renkleriyle yansıtmak.” dedi.

GÜNDELİK YAŞAM, KÜLTÜREL MİRAS VE MANZARALAR

Özellikle peyzaj ve şehir manzaraları üzerine çalışan Soysal bu sergisinde ağırlıklı olarak son dönem İstanbul resimlerinden oluşan eserlerine yer verdi. Sergide Soysal’ın İstanbul’un kültür mirası eserlerini, semtlerini ve gündelik yaşamını yansıttığı eserleri yer alıyor. Sergide Soysal, İzmir, Sümela Manastırı ve Ayvalık’ı resmettiği çalışmalarını da sanatseverlerin beğenisine sundu. Soysal’ın sergisi 8 Aralık’a dek Galeri A+B’de ziyarete açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183