Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

“Dijitalleşme, hiçbir zaman  geleneksel oyuncakların yerini alamaz”

Türkiye oyuncak sektöründeki 30 yıllık köklü tecrübesiyle faaliyet gösteren Enfal Oyuncak CEO’su Furkan Karaduman, ilerleyen bilgi teknolojileri ve dijitalleşmeyle birlikte geleneksel oyuncak sektörünün bir mücadele içine girdiğine dikkat çekti.

Geleneksel oyuncak ile dijital arasındaki rekabetin her geçen gün daha da kızıştığına dikkat çeken Karaduman “Çocuk denince akla oyunlar ve oyuncak gelir. Oyuncaklar çocukların ilk arkadaşlarıdır. Ancak günümüzde hayatımıza internet girdi, bilgi teknolojileri hızla ilerledi. Artık dijital çağ dönemindeyiz. Oyunlar da buna göre evrildi. Geleneksel oyunların ve oyuncakların yerini tabletler, oyun konsolları ve bilgisayarlar aldı. Kısacası geleneksel oyuncak dijital oyuncaklar karşısında yoğun bir rekabetin içine girdi” diye konuştu.

Dijitalleşmeye rağmen geleneksel oyuncak sektörünün hızla geliştiğine dikkat çeken Furkan Karaduman, son zamanlarda Türk üreticilerin pazara giriş yaptığını ve sektörün büyüme trendinde olduğunu belirtti.  

“Çocukları dijitalden uzak tutun”

Bilgisayar çağına rağmen dijitalleşmenin geleneksel oyuncağın yerini alamayacağını kaydeden Karaduman “Çocuğun ilk arkadaşı oyuncaktır. Geleneksel oyuncaklar, çocukların hayal gücünü geliştirir, bedensel gelişimine destek olur. O nedenle dijital ne kadar yaygın hale gelirse gelsin hiçbir zaman geleneksel oyuncağın yerini alamaz. Hatta ebeveynlere tavsiyem; çocuklarının dijitalden çok geleneksel oyun ve oyuncaklarla daha fazla zaman geçirmelerini sağlamaları. Çocukların sadece dijitale yönelmesi onların bedensel ve zihinsel gelişimine zarar verir. Çocukların hayal dünyası zayıflar, sosyalleşmeye engel olur” dedi.

Yerli ve milli üretim…

Enfal Oyuncak’ın tamamen yerli ve milli bir marka olduğunu hatırlatan Furkan Karaduman, oyuncak markası ‘Let’s Be Child’ ve anne-bebek ürünleri markası ‘Numio’ ile tüm dünya çocuklarını kucaklamayı hedeflediklerini belirtti. Üretimin yüzde 95’ini Türkiye’de gerçekleştirdiklerini anlatan Karaduman, Enfal Oyuncak’ın kendi ürünleriyle dünya markası olma yolunda yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Enfal Oyuncak’ın toplam 1 milyon 500 bin adet oyuncak üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Karaduman “Hedefimiz tüm dünyaya oyuncaklarımızı tanıtmak. İç piyasada halihazırda e-bebek, Toyzzshop, Armağan, Civil ve LC Waikiki gibi seçkin zincir mağazaların yanı sıra piyasadaki toptancı ve perakende noktalarına da ürün tedariğinde bulunuyoruz. Ayrıca discount market zincirleri ve online’da tüm satış platformlarında yer alıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183