Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Devlet Su İşleri Müdür Akca'dan korkutan su açıklaması: Miktar azalıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 'İklim Değişikliği Çerçevesinde Su Kaynaklarının Mevcut Durumu ve Geleceği' konulu çalıştaya katıldı.


DHA'nın haberine göre su stresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Akca, "Su stresi değişen bir parametre değil. Su kaynaklarının miktarıyla nüfusumuz arasındaki orana bağlı bir değer. Su miktarı değişmiyor hatta azalıyor. Dolayısıyla Türkiye su stresi altında olmaya devam edecek çünkü nüfusumuz giderek artıyor ve iklim değişikliği de su kaynaklarımızı azaltıyor" dedi

Prof. Dr. Akca, "Suyun yüzde 77’sini tarımsal sulamada kullanıyoruz. Vatandaş tek başına bir şey yapacak durumda değil ama devletin sunduğu imkanları, alt yapıları çiftçilerimizin iyi değerlendirerek suyu doğru ve bilinçli kullanmaları gerekiyor. Ülkemizde şu anda tarımsal sulama suyunun verimli olarak kullanılmasını sağlayacak modern sulama teknolojisinin yaygınlık oranı yüzde 40. Suyu az kullanan ev içi teknolojilerin duş başlıkları, musluklar gibi şeylerin kullanımının yaygınlaştırılması, şahsi kullanımlarımızda musluğu açık bırakmak, kapatmak gibi durumlarda tasarruflu kullanmaya dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183