Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Çocuklar ; Hilmi amca yeşilimi geri ver…

İmar plan değişikliğine yapılmış olan itirazlar nedeniyle dava süreci başlamış ve halen devam etmektedir. Düzenlenmiş olan bilirkişi raporu; yeşil alan ve park alanı olarak belediye terk edilmiş olan alanı, konut alanına dönüştüren İmar planı değişikliğini; şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine uygunsuz bulmuştur. 

Üsküdar Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Onur Çukurlu, “Çocukların bölgede oyun oynayacak, nefes alacak yeri kalmadı. İstanbul’un deprem gerçeği de ortada. Buna rağmen Üsküdar Belediyesinin ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yapmaya çalıştığı bu akıl almaz uygulamalar kamuoyu tarafından şiddetle reddediliyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i ve bu tip uygulamalarla yeşil alanları ranta ve talana açanları akla, mantığa, vicdana ve insafa davet ediyorum” dedi. İstanbul’ da ve özellikle de mahallemizde çok daha fazla park ve yeşil alana ihtiyaç varken, hukuki süreç sonuçlanmadan bu inşaatın başlaması ve parkın yıkılması, biz mahalle sakinleri ve daha da önemlisi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızı, geri dönüşü olmayan zararlarla karşı karşıya bırakmıştır dedi.

   Çocuklar ; Hilmi amca yeşilimi geri ver…

Hukuki süreç sonuçlanıp imar planı iptal edildiği takdirde, karar beklenmeden başlatılmış bu inşaat sebebiyle, hem yeşil alan tamamen yok olmuş olacak, hem de yapılan konutların yapımı ve yıkımında harcanan maliyet milli servetimizden israf edilmiş olacaktır. Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın, bu girişimden geri adım atması ile, bu tehditler ortadan kalkacak ve vatandaşlar rahat bir nefes alacaktır.

Vatandaşlar olarak Üsküdar Belediye Başkanlığı’ndan beklentimiz; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile organize bir şekilde, yeşil alandaki inşaat çalışmalarına ivedilikle son verdirmesi ve bu alanı, önceki dönemlerdeki taahhütlerine uygun olarak, yeşil alan ve park alanı olarak vatandaşların hizmetine sunmasıdır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183