Öne Çıkanlar Türkiye haberdesiniz esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

CHP İstanbul Selçuk Sarıyar'a mı emanet olacak ?

CHP İstanbul İl kongresinde il başkanlığı adaylarının kim olacağı yönünde yeni isimler dillendirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda belirlenmesi gereken aday profilinin temel özelliğinin parti içerisindeki farklı grup ve düşünceleri birleştirici, bütünleştirici bir özellikte olması gerektiği yönünde. Bunun yanı sıra iş hayatını bilmesi, saygı gören bir başarı hikayesi barındırması ve temiz bir geçmişe sahip olması da özellikle üzerinde durulan kriterler olarak göze çarpıyor.

CHP İstanbul ilçe kongrelerinde sona doğru yaklaşılırken kulislerde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kimlerin aday olma ihtimalinin olduğu sesleri de yükselmeye başladı. Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun hukuki nedenlerle aday olamadığı CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kimin ve kimlerin aday olacağı ise merak konusu…Gürsel Tekin, Mehmet Ali Yüksel, Soner Özimer, Onursal Adıgüzel, Turan Aydoğan, Cemal Canpolat, Özgür Düzgün, Dr. Ali Şeker, Dursun Bulut, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik İstanbul İl Başkanlığı’na aday isimler olarak öne çıkarken son kulis bilgileri ibrenin Selçuk Sarıyar’a döndüğü yönünde.

GENÇ, SORUMLULUKLARI AĞIR, BAŞARILI SİYASETÇİ SELÇUK SARIYAR KİMDİR?

Siyasete gençlik yıllarında CHP Tuzla İlçe Örgütü’nde başlayan, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapan, geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP Beşiktaş ve İBB Meclis Üyesi olan, İBB Meclisi’nde CHP Grup Sekreterliği yapan, bu süreçt ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Almanya ve ABD ziyaretleri sırasında eşlik eden kısa bir süre önce CHP Grup Başkanvekili iken CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olduğu niyetini açıkça ortaya koyarak belediyedeki görevinden ayrılan Selçuk Sarıyar, İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden mezun olmuş, Kamu Hukuku ve İşletme üzerine iki yüksek lisans yapmış. Sabancı Üniversitesi’nin davetiyle üniversitede çalışmaya başlayan Sarıyar, akabinde uluslararası bir danışmanlık şirketi kurmuştur. Anadili gibi İngilizce bilen Sarıyar, CHP’nin yerelde iktidarının başarılı bir şekilde yürümesi adına önemli sorumluluklar almış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yurt dışı gezileri sırasında danışmanlık yapmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul delegasoyununun, CHP’nin yenilenmesi, siyasetin genç ve ehil ellerde iktidara doğru yürümesi sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi kültürüyle yetişmiş, genç bir il başkanı adayı istediği özellikle yeni seçilen genç ilçe başkanlarının isteğinin de bu yönde olduğu ve Selçuk Sarıyar’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın olumlu baktığı ve bu konuda önümüzdeki günlerde bir uzlaşmaya varacakları gelen diğer kulis bilgileri arasında.

Şayet anlaşma sağlanamadığı takdirde il kongresine iki adayla girileceğine yönelik seslerin de yükseldiği kongre sürecine yönelik değerlendirmeleri gazetemizden aktarmaya devam edeceğiz. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183