Öne Çıkanlar Türkiye haberdesiniz Next Level Tera FETÖ Çebi

Bu haber kez okundu.

CHP Başakşehir 'Kayabaşı' dedi

Cumhuriyet Halk Parti’sinde genç ve kadın ağırlıklı değişim rüzgarları devam ediyor. CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. ESKOOP Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede, Mevcut İlçe Başkanı Deniz Bakır ve CHP eski Başakşehir Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı yarıştı. İki adayın kıyasıya yarıştığı seçimde 398 geçerli oyun 208’ni Beyzade Kayabaşı alırken 190’nı da Deniz Bakır’ın oldu. Kayabaşı’nın kazandığı seçimle beraber CHP Başakşehir kadroları da değişmiş oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye; CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Taşkın Özer, CHP Başakşehir meclis grubu, STK temsilcileri, muhtarlar ve delegeler katılım sağladı. 24.dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün divan başkanlığı yaptığı kongreye divan yardımcılığını da CHP eski Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan ve Emel Karamanoğlu yaptı.

Mali gelir gider tablosu ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından sırasıyla konuşmalar gerçekleşti.

KARABAT: EN FAZLA GENCİN OLDUĞU KONGREDEYİM

İstanbul 3. Bölge Milletvekili Özgür Karabat, kongrede yarışan iki başkana teşekkürlerini iletirken, “Ülkeyi kötüye sürükleyen AKP iktidarı ile daha fazla mücadele edeceğiz. Eksiklerimiz gözden geçirip, iyi yaptıklarımızı rol model haline getiren bir sürece ihtiyacımız var. En fazla gencin olduğu kongrelerden birisindeyim. Kendimizi gözden geçirerek, başkalaşmadan bir değişimi gerçekleştirmeliyiz.” dedi.  

KAYABAŞI: YEREL SEÇİMLERE AYRIŞMADAN, BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR GÜÇLE HAZIRLANACAĞIZ

İlçe başkanı seçilen yeni başkan Beyzade Kayabaşı ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu sürece  umut ve çözümünde var olacağını belirtirken,  “Biz bu ülkeyi kuran ve kurtarıcısı olan partisiyiz. Partinin umudunu yeşertecek olanlar da bizleriz. Mücadele etmek ruhumuza işlemiz bir kuraldır. CHP’nin varlığı devrimci ve ilkeli duruşu nedeniyle ülkenin ayakta kalmasında önemli rol oynayacak. Bu seçimde iki aday kol kola çıkacaktır. Bizim ötekimiz olmaması lazım. Sürecinde dışında bırakacağımız üyemiz olamaz. Bunun için bütünleştirici ve örgütü kucaklayıcı bir anlayış içinde olmamız gerekiyor. Kadınların ve gençlerin söz sahibi olacağı bir anlayışla hareket ederek birleştirici bir güçle yerel seçimlere de hazırlanacağız.” ifadelerini kullandı.  

“AKP BÜYÜK PANİK İÇERİSİNDE”

Ülkedeki son ekonomik duruma da değinen Kayabaşı, enflasyonun patlamış bir fren gibi sürüklendiğinin altını çizdi. Kayabaşı, “Yılsonu tahminler bile yüzde 58’lere çıktı. Halkın yaşadığı gerçekler ise yüzde 120 enflasyon rakamlarıdır. Seçimden, bugüne motorine yüzde yüz zam geldi. KDV yüzde 18’den yüzde 20’e çıktı. Temizlik ürünlerinden alınan yüzde 8’lik KDV yüzde 20’e dayandı. Bazıları ‘IMF’siz IMF programı uyguluyorlar’ diyor. Oysaki bunlar IMF’den bile daha beterler. AK Parti büyük bir panik içerisinde. Seçimde bunları manipüle ederek kazandılar. Ülkenin kaynakları, bütçesi ve yeşil alanları har vurup harman savruluyor.” dedi.

“BAŞAKŞEHİR’DEKİ YOLSUZLUKLARI TEK TEK ÜYELERE ANLATMALIYIZ”

İstanbul’da en fazla bütçesi olan belediyelerden birinin Başakşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Kayabaşı, “Bu parayı nereye harcadıklarını bilmiyoruz. Yeşil alanların talan edildiğini, betonlaştığını da bilmiyoruz. CHP örgütü olarak bunların üyelere anlatılması gerekiyordu. Biz Başakşehir’de dönen yolsuzlukları olumsuz durumları üyelerimize tek tek anlatmalıyız.” diye konuştu.

“EL ELE İKTİDAR OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Yönetim anlayışının tamamen şeffaf olacağını vurgulayan Kayabaşı şu cümleler ile konuşmasına son verdi;

“Mahalle birimlerini seçimle getireceğiz. TÜMSAN önemli bir mahallenin içindeydi, oraya bir tane ofis açacağız. Kadınların ve gençlerin önde olacağı yönetimle hareket edeceğiz. Başakşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandıracağız. Unutmayalım ki biz Kuvay-ı Milliyeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle konuşmamı bitiriyorum; “Arkadaşlar! Gidip Toros Dağları’na bakınız eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” diyor. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir parti, daha başarılı bir yapı için çalışmalarımıza tüm hızıyla sürdüreceğiz. Başakşehir’de sizlerin iradesiyle el ele iktidar olmak için çok çalışacağız.”

BAKIR: SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK 

Kayabaşı’na görevi devreden Deniz Bakır ise, “Demokratik bir seçimde kaybedenin olmadığı kanaatindeyim. Seçimi kazanan Beyzade Kayabaşı’nı kutluyorum. Başakşehir’de görevi devretsek de hep destek vereceğiz. Biz CHP’ye gönülden bağlıyız. Her zaman iktidar olmak için yereldeki çalışmalarda bulunacağız.” ifadelerine yer verdi. SERKAN HORUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183