Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan memur Türkiye Atletizm Federasyonu nikah sarayı

Bu haber kez okundu.

Çalık : “Eşsiz Bir Beylikdüzü evladına sahibiz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından şehre kazandırılan Galeri Beylikdüzü, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, eserleriyle katkı sunan sanatçılar ve davetlilerin katıldığı törenle Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tarafından ziyarete açıldı. ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

2014 YILINDA BAŞKANIMIZ İMAMOĞLU İLE YOLA ÇIKTIK

 “Başkan İmamoğlu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur” sözünü ilke edinerek çalıştıklarını kaydeden Çalık, “Bizler bu anlayışla İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'yla 2014’te yola çıktığımızdan bugüne kadar Beylikdüzü'nde artık geleneksel hale gelen müzik günlerinden, resim ve edebiyat çalıştaylarına, heykelden tiyatroya kadar bu anlatımın en güzel halini bu kentte inşa etmeye gayret ettik. Bundan sonra da inşa edeceğimizden şüphe duymayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 “HER KENTİN BÖYLE BİR KOMŞUYA SAHİP OLMASINI DİLİYORUM”

İlçede kültür sanatı geliştiren birçok hizmeti hayata geçirdiklerini paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, İBB Başkanı İmamoğlu’na şu ifadelerle teşekkürlerini iletti: “Beylikdüzü ailesi olarak oldukça şanslıyız. Çünkü sanatı seven, sanatçılara değer veren, onları destekleyen ve de sanatı koruma altına alan eşsiz bir komşuya, eşsiz bir Beylikdüzü evladına sahibiz. Sayın Ekrem İmamoğlu bu kentin evladı olarak şu an burada bulunan galerinin bu kente kazandırılmasında çok önemli bir görevi üstlendi. Bu sanat eserlerinin bir mimari mekan içerisinde koruma altına alınması ve toplumla buluşmasını sağladı. 39 ilçe içerisinde 16 milyon İstanbulluya hizmet ederken bu kente kendini adamış bir insan olarak her kentin, her ilçenin böyle bir komşuya sahip olmasını da yürekten diliyorum.”

GENÇLERİ VE KADINLARI ÖNCELEYECEK

Galeri Beylikdüzü’nün gençleri ve kadınları önceleyen bir sanat mekanı olarak hizmet vereceğini kaydeden Çalık, “Galeri Beylikdüzü zengin koleksiyonu, uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, örnek eğitim programları,  çeşitli konserler, konferanslar ve seminerleriyle çok yönlü bir müzecilik ortamını bu kente sunacak. İstanbul'un alışılmışın dışında kültürel ve sanatsal zenginliğinin merkez dışındaki ilçelerde olmasına çok önemli katkı verecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183