Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Çağrıcı: ‘Gençlik Fısıltıları’ beyin göçünü engelliyor

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Diyaloğu kapsamında desteklenen, Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen “Gençlik Fısıltıları” projesinin kapanış programı, RetajRoyal Otel’de düzenlendi. İlk etabı İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için düzenlenen projenin bugünkü etabı ise Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ne yönelik gerçekleştirildi. Bölgelerden gelen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu katılımcılar, söyleşi, konferans ve atölye çalışmaları yaptı.

“BEYİN GÖÇÜNÜN ENGELLENMESİNDE ÖNEM ARZ EDİYOR”

Programda gençlere seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yarınımızı inşa edecek olan gençlerimizle alakalı böyle güzide bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Ensar Vakfımız birçok konuda olduğu gibi gençlerle alakalı da çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmaların ne anlama geldiğini özellikle son dönemlerdeki beyin göçünün engellenmesinde görüyoruz. O açıdan da bu tür etkinlikler büyük bir önem arz ediyor. Önemli olan insana değer vermek ve insanı olduğu gibi kabullenmek, fikir ve düşüncelerini önemsemek ve ondaki cevheri keşfedebilmek. İşte gençlerimizin beyinlerindeki o fısıltılarındaki kaynağını yakalayabilmek adına bu projelerin önemi her geçen gün daha da artmaktadır” dedi.

YEREL YÖNETİCİLER VE AKADEMİSYENLER KATILDI

Panel oturumunda gençlerin istihdamını artırmaya yönelik konuşmalar ve sunumlar yapıldı. Programa, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Yelmen de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183