Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

"Biz bir aileyiz"

Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu 11 İli etkileyen büyük depremde hayatını kaybedenler için Kur'an tilaveti okunarak başlandı. 1976 yılında Kurucu başkanlığını Mustafa Yorulmaz'ın yaptığı Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı’nı Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirdi. Mustafa Yorulmaz tek aday olarak girdiği seçimi delegelerin tüm oyunu alarak tekrardan seçildi. 

Kongreye ev sahibi Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın yanı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İstanbul Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Oda Başkanı İsmail Taşkın, Sefaköy Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Binali Uçar, Küçükçekmece Şoförler Odası Başkanı Mehmet Bekiroğlu, İş Adamları Dernek Başkanı Doğan Kürekçi, Sefaköy Bakallar Odası Başkanı Süleyman Nazlı, Küçükçekmece Halkbankası şube müdürü Abdulrezak Kılıç, Sefaköy Birleşik Esnaf Odası Başkanı Said Yüksel, Küçükçekmece Malatyalılar Dernek Başkanı Mustafa Karataş, Avcılar Şöförler Odası Başkanı Kemal Türkmen ve esnaf üyeleri katıldı.

KOOPERATİFTEN ESNAF VE SANATKAR ADINA DEPREMZEDELERE 300 BİN LİRA NAKDİ DESTEK

Kooperatif Başkanı Mustafa Yorulmaz Türkiye’yi vuran iki büyük depremde esnaflar olarak birçok yardımda bulunarak yanlarında olduklarının altını çizerken, bir kamyon çeşitli yardım malzemesini de esnaflar adına gönderdiklerini belirtti. Yorulmaz, “Gün Birlik beraberlik günüdür. Hep beraber olursak herşeyin çözümü vardır. Kooperatif olarak Pazartesi günü sizlerin adına  300 bin lira nakdi parayı depremzedelere göndereceğiz. Kooperatifin önemi de budur. Bir ve beraber olursak, altından kalkamayacağız mücadele yoktur.” dedi.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

2023 yılının ocak ve şubat ayının 10 una kadar 40 gün içerisinde esnaf sanatkara 70 milyon kredi kefaleti verildiğini belirten Yorulmaz, bu yola ‘Biz bir aileyiz’ sloganı ile başladıklarını söyledi. Yorulmaz, “Her şeyimiz şeffaf şekildedir. Bizim tek işimiz var; kredi kefaleti vermek ama birde yanında üye kartı veriyoruz. Bu kartlar ile 10 tane hastanemizde anlaşmamız var. Kartlar sizlere yüzde 25 indirimli sağlık hizmeti sağlıyor. Bunu yapan bir iki kooperatif vardır. Tabii bizde yapabildiğimiz kadarını yapıyoruz. Belediye Başkanı Kemal Çebi ise ne zaman zor durumumuz olsa hemen yanımızda oluyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ankara’daki lansmanımız için bizlere 40 milyonu bir ayda verdi. Daha önceden bunları 1 senede alıyorduk. Ayrıca merkez ve bölge başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

“ESNAF ODASI VE KOOPERATİF SİZİNDİR”

Bugüne kadar kooperatifte harcamalara özen gösterdiğini, sürekli tasarruf sağladığını, hırsızlığa arsızlığa müsaade etmediğinin altını çizen Yorulmaz, “Sizlere hizmet etmek için hep uğraştım 26 yaşında çıktığım bu yolda şu an 74 yaşındayım Allah sağlık verdikçe ve bedenim beni götürdükçe de bu hizmete son nefesime kadar devam edeceğim. Biz Halkbankası ile iç içe çalışıyoruz. Esnafımızın bankamıza sahip çıkmasını, ürün ve tasarruflarını bu bankada değerlendirmesini özellikle istiyoruz. Bizim kapılarımız her zaman açıktır, kapalı kapılar ardında hiçbir şey yapmıyoruz. Kooperatifimiz ve Esnaf odamız bizim babamızın malı yada bir başkasının malı olmadığı gibi kimsenin de malı değildir, bizler burada sizlerin emanetçisiyiz buralar sizindir ve sizin kalacaktır.” dedi.

“KURTULUŞ SAVAŞINDAN SONRA EN BÜYÜK DAYANIŞMAYI SAĞLADIK”

Belediye Başkanı Kemal Çebi’de sözlerine 100 yılının felaketi olan bir depremle karşı karşıya kaldıklarını belirtirken, hayatını kaybedenleride unutmayacaklarını söyledi. Çebi, “Kurtuluş savaşından sonraki en büyük dayanışmayı bu toplum gösterdi. Elinden ne geliyorsa genciyle yaşlısıyla herkes STK, ve belediyelerin yardım toplama merkezlerine akın akın geldi. Gece gündüz çalıştılar. Ülkemiz açısından herkes dört elle sarılması çok değerlidir. Büyük bir ülkenin çok büyük bir miletiyiz. Bu millet 10 ilimizi ayağa kaldıracak ve depremzedelerin hepsinin yanında olacaktır. Tüm STK’ların güçlü bir oluşum içerisinde olmalıdır. Çünkü ne kadar güçlü olursa STK’lar devlette o derece güçlü olur. Afetlerde STK’ların hepsi ayağa kalktı. Bu çok önemlidir.”ifadelerine yer verdi.

MEHMET ENGİN YORULMAZ ‘EVET’ SÖZÜNÜ ALDI

Kongre sonunda kredi işlemleri ile ilgili Kooperatif Müdürü Mehmet Engin Yorulmaz, üyelere bilgiler verdi. Kooperatifte görevli olan A takımı arkadaşlarını da sahneye davet eden Yorulmaz, gayretleri için teşekkür etti. Yorulmaz, “ Bu sıkıntılı günlerde moralimizin bozuk olduğu zamanda esnaf ve sanatkârlarımızın biraz olsun yüzünde tebessüm oluşması, hayatta en kötü şartlarda bile olsa umudun hep var olduğunu görüyorum.” ifadelerini kullandı. Yorulmaz, esnaf sanatkar ailesinin de şahitlik etmesini istemesinden dolayı bir sürpriz yaptı. Kooperatif muhasebe sorumlusu Buket Nazli Arıcan’a evlilik teklifi eden Yorulmaz, ‘Evet’ sözünü aldı. SÜLEYMAN ÇAY  

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Mustafa Yorulmaz

Muharrem Peker

Ahmet Kara

Uysal Macarcıkoğlu

Rıza Can

YEDEK ÜYELER

Hamiyet Malkoç

Mehmet Engin Yorulmaz

Faruk Taşkın

Gizem Ayşem Kılıçkaya

Fatih Özen

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

Cavit Bilici

Şafak Ender Alptekin

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Erdem Bozkurt

Selda Paksoy

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183