Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız ibb

Bu haber kez okundu.

Beyzade Kayabaşı: Pasif üye Kalmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim rüzgarları esmeye başladı. Yerel kongrelere az bir zaman kalmışken başkan adayları da sahneye çıkıyor. Her hafta siyasette önemli kişilerin ağırlandığı ‘Siyaset Yaşam’ programının bu haftaki konuğu CHP Başakşehir Meclis Üyesi ve CHP Başakşehir İlçe Başkan Adayı Beyzade Kayabaşı oldu. Başakşehir’in sorunlarının, adaylık sürecine ilişkin gelecek planlamaların konuşulduğu programda Kayabaşı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıllardır iktidarın arka bahçesi olan Başakşehir'i kazanmak için önce CHP örgütünün değişmesi gerektiğini ifade eden Kayabaşı, kendini yenilemeyen kadroların, yerleşmiş ve güçlenmiş kadroları yenemeyeceğini vurguladı. Kayabaşı, “Başakşehir'i kazanmanın anahtarı örgütteki değişimdedir." dedi.

“CHP’NİN BAŞAKŞEHİR’DE OYLARI DÜŞTÜ”

C.K: Başakşehir’deki delege seçim süreci nasıl geçti?

B.K: Biz kongre sürecini yerel seçimlerden sonra bekliyorduk. Fakat, deprem ve cumhurbaşkanlığı seçimleri araya girdi. Seçim sonrası hızlı bir şekilde karar alındı. Bu kısa süre içinde hem örgüte hem de üyeye tanıtmak ilçe başkanları için avantaj, yeni adaylar için dezavantajdı. Bizim üyelerimizin yüzde 80 civarı pasif üye konumunda. Bizde bu pasif üyeleri kendimize tanıtmak için zorlu bir süreç geçirdik. Ona rağmen 9 mahallenin 6 mahallesini biz kazanmış olduk.

C.K: Siz neden aday oldunuz?

B.K: İlçe örgütü bir değişim istiyor. Kongre süreçleri 2 yıl sürer, ama 4 yıla denk gelen bir süreç oldu. 4 yıl ilçe başkanlığı için uzun bir süre. Bir de Başakşehir’de alınan sonuçlar, örgütlenmede yeni bir anlayışı istiyor.

C.K: Sonuçlar sizi neden tatmin etmedi? 

B.K: Çünkü ilçe örgütünün içinde bulunduğu bir takım problemler var. İlçe başkanımızda bunları değerlendiremedi. Kadın kolları, gençlik kolları ve hatta kendi yöneticileriyle de uyum içerisinde çalışmadı. Bunun sonucunda Başakşehir’deki 25 puanda olan Cumhuriyet Halk Partisi oylarımız 5 tane birleşen partinin olmasına rağmen 21,9’a kadar geriledi. Almış aldığımız oy 16 ve 17 civarına kadar düşmüş oldu. Bu Başakşehir’de ilçe başkanımızın ortaya koyduğu performansının bir göstergesidir.

“PASİF ÜYE KALMAYACAK”

C.K: Kazanırsanız, neler yapacaksınız?

B.K: İlk olarak örgütte amacına uygun bir çalışma modeli oluşturmamız gerekiyor. Örgütte kimseyi ötekileştirmeden, gençlerin ve kadınlarımızın çok daha aktif ve çoğulcu katılımını sağlayacak bir anlayışla geleceğiz. Bu sözde kalmayacak. Örgütün içerisinde aktif çalışmalarda bulunmayan parti üyelerimizi yerel seçimlerde Başakşehir’i alabilmemiz için deneyimleri ve tecrübelerinden faydalanarak sürecin içerisine dahil edeceğiz. Çünkü başarıyı yakalamak örgütümüzle beraber çalışmaktan geçer.  

“KESİN KAZANACAĞIZ”

C.K: Söyledikleriniz yapılırsa Başakşehir Belediyesi kazanılabilir mi?

B.K: Kesinlikle kazanırız. Başakşehir AKP’nin kalesi olarak gösteriliyor. Ama öyle değil. Kale dediğimiz yerler; Kadıköy, Bakırköy ve Kartal gibi yerler. Başakşehir’de yüzde 70’lik bir fark yok. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oy oranları yüzde 45 ve 47 arasındadır. Eğer Başakşehir’de iyi bir adaylaştırma süreci yaşar ve planlı bir çalışma yapılırsa yüzde yüz alırız.  

C.K: Başakşehir Belediye Başkanlığı’nı alırız diyebilir misiniz?

B.K: Bu sadece bireysel tercih ve hedef değil. Bu örgütün ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, Başakşehirlilerin hedefi olacak. 2019 yılında beri yeni yönetimdeki; arsa satışları, bütçe açığı ve inşaat alanlarındaki usulsüzlüklerin ne kadar rahatsız olunduğu herkes tarafından biliniyor. Yeter ki doğru ergümanlarla Başakşehir’deki vatandaşlarımıza anlatalım.

C.K: Üyelere son çağrınız neler?

B.K Yeter ki doğru yönetim anlayışını benimseyen bir başkanı seçerken , Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğini, örgütün varlığını ve başarıya götürecek yöneticilerle iradeyi belirlemesi gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Manevi mirasın, ilim ve akıldır’ sözündeki  ‘’akla’’ve ‘’bilime’’ dayalı hareket edilirse doğru sonuçların, ortaya çıkacağına inancımız tamdır.  SERKAN HORUZ

Beyzade Kayabaşı Kimdir?

İşletme Fakültesini bitirerek 25 yıl boyunca turizm bölümünde iş faaliyetlerim oldu. 15 yıldır Başakşehir’de ikamet ediyorum. Bahçeşehir'de 6 yıldır mahalle biriminde görev aldım. Başakşehir’de CHP Meclis üyeliği görevini yürütüyorum. Artık bölgenin sorunlarını bildiğim için başkanlık sürecini başlatarak CHP Başakşehir İlçe Başkan aday adayı oldum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183