Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Beylikdüzü Belediyesi Mumcu’yu unutturmuyor

Beylikdüzü Belediyesi’nin usta şair Nazım Hikmet ile araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu andığı 30. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve Gazeteci/Yazar Murat Ağırel, Uğur Mumcu’nun gazeteciliğini anlattı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki “Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi” söyleşisinde Çakırözer ve Ağırel, Mumcu’nun o dönem yaşadığı zorluklar ile günümüze ışık tutan araştırmacı gazeteciliğin önemine vurgu yaptı.

“Mücadele edeceğiz, susmayacağız”

Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30. yılında özlemle andığını söyleyen Çakırözer, “Bu ay sadece Uğur abi değil Metin Göktepe, Onat Kutlar, Hrant Dink, Muammer Aksoy gibi birçok aydını kaybettiğimiz bir ay. ‘Uğurlar Ölmez’ diyoruz, ölmedi diyoruz, hakikaten ölmedi. Aradan 30 yıl geçti ama baktığımızda Uğur Mumcu o yıllarda ne yazıyorsa bugün bin katına çıkmış. Gazeteciler ısrarla yazıyorlar, ortaya çıkarıyorlar. Klişe belki ama Uğurlar böyle ölmüyor. Onlarca gazeteci her türlü baskıya rağmen gerçekleri yazmaya, sizlere duyurmaya devam ediyor. Sayıları az da olsa, bir avuç gazeteci 84 milyon için doğruları yazmaya devam ediyor. Ama hepsinin üzerinde baskı var. Biz gerçeğin peşinde olan gazetecileri desteklemeye devam edelim” diye konuştu.

“Uğur Mumcu olmak istiyordum”

Gazeteci Murat Ağırel ise mesleğe başlamasında Uğur Mumcu’nun etkili olduğunu söyledi. Ağırel, ”Ben babamı iki defa ağlarken gördüm. Birinde amcam vefat etti diğerinde ise Uğur Mumcu öldürülmüştü. Onun için Adana’da gıyabi tören yapıldı ve o insanların saygısını gördüğümde ne olacağımın kararını vermiştim. O zaman arzulamıştım. Ben gazetecilik yapmak istemiyordum, Uğur Mumcu olmak istiyordum. Onun toplumda yaratmış olduğu saygıyı ve sevgiye inanmak istiyordum, buydu gayem. Uğur Mumcu neler yapmış diye baktığımızda onun verdiği mücadelenin ne kadar yüce olduğuna kanaat getirdim. İnanın biz şu an gazetecilik yapmıyoruz, onların tırnağı olamayız. Onların imkânsızlıklar içinde yarattıkları imkânlara bakınca ben bugün yaptığımız mesleğe gazetecilik diyemem. Biz mücadele ediyoruz. Onun aydınlattığı yolda gazetecilik yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin geleceği için Beylikdüzü’ne bakmanız yeterli”
Söyleşinin ardından Çakırözer ve Ağırel, vatandaşların sorularını yanıtladı. Seçim sürecine ilişkin bir soruya yanıt veren Çakırözer, “Kendimize inanalım ve güvenelim. Umudu yeşertin. Umudu karartmayın. Burada Beylikdüzü’ne bakın. Türkiye’nin geleceği için Beylikdüzü’ne bakmanız yeterli” dedi.

“Beylikdüzü’nün farklı enerjisi var”

Uğur Mumcu gazeteciliğine günümüzde daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ben kendisini haber programlarında izlerdim. O zaman basın daha özgürdü. Gerçek gazeteciler daha çok yer bulabiliyordu basında. Mumcu o kadar öngörülü bir insandı ki, kendisinin bu topraklarda ölümünü bile tarif etmişti. ‘Kendisini rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” şeklinde konuştu. Çakırözer ve Ağırel’i Beylikdüzü’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nün farklı enerjisi var. Biz bu enerjiye Beylikdüzü Aklı olarak tarif ediyoruz. Bu sadece Beylikdüzü’nü yönetenlerin aklı değil. Aslında bu kentte yaşayan herkesin aklının bir nişanesi olarak ifade ediyoruz. Biz Beylikdüzü aklı ile bu kentte 2014 yılında İstanbul’da bir dönüşümü gerçekleştirdik. Ben eminim 2023 Türkiye’si çok daha güzel olacak. Yeter ki mücadele edelim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183