Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’ın çehresi değişiyor

Bağcılar’da riskli alan ilan edilen 10 bölgeden biri olan Fatih Mahallesi’nde bulunan Demircan Sitesi 2019 yılında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar almıştı. Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünce hazırlanan rapor sonucuna göre, alınan beton örneklerinin “mukavemet değerlerinin olması gerekenin altında” olduğu ve risk taşıdığı tespit edilmişti. Aynı sokakta bulunan diğer binaların da hasarlı olduğu ortaya çıkınca Demircan Sitesi’ndeki daire ve dükkanlarıntahliye işlemleri gerçekleştikten sonra yıkım başlamıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, , Demircan Sitesi’ndeki daire sahipleri ve kiracılarla bir araya gelerek çözüm yollarını konuşmuş, dairesini boşaltanlar için kira yardımı ödemeleri başlatılmıştı. Başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’yla (TOKİ) görüşmeler yapıldı. Uzmanlar ve yetkili isimlerle uzun süren görüşmeler sonucunda alınan kararlar düzenlenen bir toplantı ile hak sahiplerine açıklandı.

HAK SAHİPLERİ BİR ARAYA GELDİ

Bağcılar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Demircan Sitesi Uzlaşma Modeli” isimli toplantıda hak sahipleri bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülen projeye ilişkin yapılan sunumda alan ve daire büyüklükleri, kat sayıları, mimari proje örnekleri ve benzeri detaylar paylaşıldı. Toplam 74 bin 859 metrekare inşaat alanı üzerinden hesaplanan 585 hak sahibinin yer aldığı ve 2 yıl içerisinde tamamlanması öngörülen projede, yapılaşma koşullarıyla beraber, kentsel dönüşümle sağlanan kira yardımı, kredi desteği gibi kolaylıklar anlatıldı.

“BAKANIMIZ BİZLERE GÜVENDİ VE DESTEK VERDİ”

Demircan Sitesi’nin olduğu yerde büyük bir değişimin yaşanacağını söyleyen Çağırıcı, “45 yıllık bir komşunuz olarak burayla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda uzun bir süreç yaşadık. Çalışmalarımızda her zaman burada yaşayan hemşerilerimiz tekrar aynı yerde en uygun şartlarda mülk sahibi olsunlar istedik. Bakanlığımızla görüşerek acil ve önemli adımlar attık. Maksimum destek için kendilerinden istirhamda bulundum. Allah razı olsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi Türkiye için büyük bir şans. Bizlere güvendi ve destek verdi” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE NELER YAPILDI?

Bağcılar Belediyesi, 5 Ekim 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlatılan Kentsel Dönüşüm hamlesi kapsamında çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Parsellerin birleştirilmesiyle ilçede yerinde dönüşüm çerçevesinde modern yaşam alanları kazandırıldı. Şu ana kadar toplam 3 bin 277 adet riskli yapıdan 3 bin 72’sinin yıkımını gerçekleştirildi. 16 bin 259 bağımsız birimin dönüştürülmesi de tamamlandı. Bunun yanında ömrünü tamamlayan kamu kurum binaları, okul ve ibadethaneler de yenilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183