Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın temeli atıldı

Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Sancaktepe Mahallesi’nde yapılan Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın temel atma töreni düzenlendi.

Projenin bitmesini heyecanla bekliyorum

Temel atma programında bulunmaktan çok memnun olduğunu belirten Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bir ili ilçeyi ne kadar abat ederseniz edin eğer kültür, sanata, gençlerin yetişmesine,kadınların sosyalleşmesine yol açmazsanız yaptığınız her şey boşa gediyor. İlçemizde kütüphanelerimiz ve tiyatrolarımız var ama bu proje,komple bir parça halinde ve her şeye ulaşabilecek lokasyon olarak da güzel yerde tasarlanmış bir proje. Bu projenin bitmesini heyecanla bekliyorum” dedi.

Gençlerin gelişimine destek vermek en önemli hedefimiz

Projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Merkezi denilince ülkelerin medeniyetlerinin gelişimi adına önemli unsurları olduğunu ifade etmek gerekir. Bizim ecdadımız her zaman kütüphaneler kurmuş ve var olana da sahip çıkarak değer göstermiştir.  Kendi ilçemizde yeni kütüphaneler, tiyatro merkezleriyle kültürümüzü ve gençlerimizin gelecekle ilgili gelişimlerine de destek vermek en önemli hedefimizdir” diye konuştu.

İçinde 422 kişilik tiyatro salonu bulunuyor

Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte butona basarak Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın temeline ilk harcı attı.İlçenin merkezi konumundaki Bağcılar Meydanı’na yapılacak olan bina, 2 bodrum, zemin ve 4 normal kattan oluşuyor. İçerisinde 422 kişilik tiyatro salonu, 84 kişilik konferans salonu, gençlik kütüphanesi, genel kütüphane, sanat galerisi, multimedya bölümü, arşivler, toplantı salonları, atölyeler, etüt salonları, bireysel-toplu çalışma odaları, çocuk kütüphanesi, erişilebilir kütüphane ve sosyal alanlar bulunuyor. 190 bin adet kitap kapasitesine sahip kütüphane, önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak. Projenin yıl sonunda bitmesi ve binanın hizmete açılması planlanıyor.

Siyaset ve tiyatro dünyasından isimler katıldı

Coşkulu temel atma törenine; Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emre Ete, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, önceki dönem Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı, Ak Parti ilçe başkanı Rüstem Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, tiyatrocu Ulvi Alacakaptan ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183