Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da Cumhuriyet coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı ve 26. Geleneksel Gençlik Şöleni sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşen kutlamada iki coşku bir arada yaşandı. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programa binlerce insan ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere şehitler ve gazilere şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Ülkemiz Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Maraş’ta, Antep’te, Sakarya’da çok büyük mücadeleler verdi. Bu verilen mücadelelerde atalarımız çok genç yaşta cepheye gittiler ve birçoğu geri dönemedi. O dönemin liselerinde maalesef mezun verilemedi. Böylesine kahraman ataların torunlarıyız. Bizler de sizler de atalarımıza layık olmak için, ülkemizin mücadelesini hep birlikte vereceğiz” dedi.

YENİ YÜZYIL, TÜRKİYE’NİN YÜZYILI OLACAK

Her zaman gençlerin yanında olduklarını söyleyen Özdemir, konuşmasın şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte de hizmet kervanımız artarak devam edecek. Bunu da gençlerimizle birlikte başaracağız. Cumhurbaşkanımızın ‘Yeni yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak’ ifadelerine şahitlik ettik. İnşallah bundan sonraki yüzyılın mücadelesini, 2053, 2071 mücadelesini de sizlerle birlikte omuz omuza vereceğiz.”

TOGG SADECE BİR ARABA DEĞİL

Gemlik’te fabrikasın açılacak olan TOGG’a da değinen Özdemir, “TOGG sadece bir otomobil değil, aynı zamanda devrim otomobilinin mücadelesinin devamıdır. Aynı zamanda ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin bir sembolüdür” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANANLARA 2 BİN TL

Özdemir, konuşmasını “İlçede 4 yıllık devlet üniversitesini veya tam burslu özel üniversiteyi kazanan öğrencilere 2 bin TL başarı ödülü vereceğiz” müjdesiyle bitirdi.

BAŞARILI GENÇLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

26. Geleneksel Gençlik Şöleni kapsamında 2021 - 2022 eğitim öğretim döneminde ilçedeki okul birincileri, YKS ve LGS’de Türkiye ve Bağcılar derecesi yapan 1’inci, 2’nci ve 3’üncüler ile çeşitli spor dallarında İstanbul, Bölge, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ilk üç dereceye giren gençler ödüllendirildi.

ECE MUMAY KONSER VERDİ

İlerleyen saatlerde ise Cumhuriyet Konseri’nde sanatçı Ece Mumay sahneye çıktı. Gençler, sanatçının söylediği şarkılarla coşku dolu dakikalar yaşadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ilçede düzenlenecek birçok program ile devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183