Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Avukat açıkladı: Depremden etkilenenler davada dikkat etmeliler

11 İli etkileyen büyük depremde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldı. Depremden sonra kaçak yapılar gün yüzüne çıkıyor. Peki depremzedeler kaybettikleri yakınları hakkında müteahhitlere nasıl dava açabilir? Hukuki süreçler nasıl işliyor? gibi soruları Avukat Sinan Bayat’a sorduk.

NASIL HUKUKİ DESTEK ALABİLİRİM

Sinan Bayat, depremde etkilenen yerlerde barolar birliğinin hukuki komisyon birlikleri oluşturduğunu söylerken “Depremzedeler bu yerlere gidip başvuru yapabilir ve hukuki destek alabilirler”dedi.

“SÜREÇ NASIL İŞLİYOR”

Dava sürecinin nasıl işlendiği hakkında bilgi veren Bayat, “İlk önce depremzedeler suç duyurusunda bulunacak. Ardından savcılık tarafından inceleme yapılacak. Sonucunda binayı yapan müteahhit ve izin veren kurumlar hakkında soruşturma başlatılacak. Bunun akabinde cezai ve tazminat davaları da açılabilecektir.” İfadelerini kullandı. SÜLEYMAN ÇAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183