Öne Çıkanlar Türkiye Beylikdüzü Belediyesi Bağcılar Belediyesi Önder Küçük Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Autopia’da korkunç rant iddialarında son durum

Gazeteci Emin Beyaz’ın gündeme getirdiği ve Esenyurt Belediye Meclisi’nde de konuşulan Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi’nde büyük rantların döndüğü öne sürüldü.

İddiaya göre proje dışı yapılan onlarca hukuksuz kaçak yapı milyon dolarlara satıldı. Vahim iddialar arasında ortak kullanım alanları, merdiven altları ve reklam alanları gibi yerler bile dükkana dönüştürülüp, ruhsat alınarak satıldı.

BÜYÜK RANT SAĞLADILAR

Projenin sahibi Gül ve Keleşoğlu aileleri iddialara göre yaptığı kaçak yapılarla milyon dolarlar kazandı. Alışveriş merkezindeki bazı esnaflar da durumdan oldukça şikayetçi. Merdiven altları, ortak kullanım alanları, araçların giriş çıkış yollarının adeta ‘gasp’ edildiğini ifade ediyorlar.

YIKIMA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Örneğin yemek alanının tamamen galeriye dönüştürülmesi, kolonların delinmesi ve binanın statiğinin bozulmasının, beklenen Marmara depremiyle birlikte alışveriş merkezinde büyük bir yıkıma neden olabileceği konusunda ciddi çekinceler var.

KAÇAK SU İDDİASI

AVM’nin suyunun bile kaçak olduğu ve İSKİ ile hazinenin bu konuda ciddi zarara uğratıldığı öne sürülüyor. Ayrıca Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün şikayet üzerine araştırma başlattığı incelemeyle birlikte kaçak suyun sağlıksız olduğu tespit edildi. DSİ’nin ise İSKİ’ye ‘kaçak’ raporu yazdığı bildiriliyor.

MECLİSTE GÜNDEME TAŞINDI

Esenyurt Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Autopia ile ilgili iddiaları gündeme getirerek Esenyurt Belediyesi’ne konuyla ilgili sorular sordu.

İstanbul’un böyle bir yolsuzluk görmediğini söyleyen Karakaş, “Vahim iddialara karşın iki aydır Esenyurt Belediyesi’nden doyurucu bir açıklama gelmedi.” dedi.

“ÇATI KATINDA DANS OKULU”

Karakaş, “Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi'nin en üst katı galeriler için sergi alanı olarak kullanılıyor iken ne hikmetse belli yerleri kapatılarak bugün Autopia'nın çatı katında bir dans okulu açılmış. Okul eğitim veriyor. Ruhsatı yok, olamaz zaten mümkün değil. İşletme ile alakalı müsaadesi yok ve siz buna izin vermişsiniz. Siz bu koltuklarda ne yapıyorsunuz? AVM'in çatı katında dans okulunun ne işi var?” ifadelerini kullandı.

“CANINIZ ÇOK YANACAK”

Karakaş, belediye yönetiminin hesap vereceğini söyleyerek, “Kaldırımlar, merdiven boşlukları, ortak kullanım alanlarına ama her yere dükkanlar kondurulmuş. Bu konuyla alakalı çok canınız yanacak demedi demeyin. Önümüzde ki günlerde bizim tarafımızdan bu konuyla alakalı daha kapsamlı basın açıklaması yapılacak. Görün bakalım burayla alakalı neler olacak” diye konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183