Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

Ataşehir Belediyesi'nden 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye desteği

Ataşehir’de ihtiyaç sahiplerinin, ihtiyaç duydukları ürünlere daha rahat ulaşmalarını sağlayabilmek için Ataşehir Belediyesi tarafından hizmet veren Sosyal Marketlerde, kırtasiye desteği verilmeye devam ediyor.

Kişisel ya da çevresel nedenlerden ötürü maddi, manevi ve sosyal yoksunluk çeken Ataşehirli bireyler ya da aileler için Ataşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Sosyal Marketlerde, yurttaşlara her türlü yardım desteği verilmeye devam ediyor. Bu yardımlardan biri de öğrencilerine sağlanan kırtasiye desteği.

Bu kapsamda Ataşehir Belediyesi tarafından Sosyal Marketlerden yararlanan yaklaşık 2 bin 500 ilkokul ve ortaokul öğrencisine; defter, kalem, silgi, kalemtıraş, boyama seti gibi okul araç ve gereçlerinden oluşan eğitim materyali desteği sağlandı.

Destekler Sosyal Marketlerden

Ataşehir Belediyesi tarafından “Hepimiz İçin İyilik” sloganıyla çıkılan bu yolda, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden olan Sosyal Marketler sayesinde Ataşehir’de ikamet eden ihtiyaç sahipleri; gıdadan giyime, kırtasiyeden temizlik ve kişisel bakım ürünlerine kadar yüzlerce çeşit malzemeyi kendileri seçip beğenerek alma imkânına sahip oluyorlar.

İlçe sınırları içerisinde yaşayan Ataşehirli yurttaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak bu desteklerden yararlanabiliyor. Uzman meslek elemanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda sosyal kart almaya hak kazanan vatandaşlar, adreslerine en yakın olan sosyal marketlerden alışveriş yapabiliyor. Yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabildiği Sosyal Marketlerde para kullanılmıyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak her yurttaşımızın yanında olmak her zaman öncelikli görevimiz oldu. Belediye olarak öğrencilerimize eğitimlerinde de her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlerimizi de aralıksız gerçekleştiriyoruz. Sağlanan kırtasiye desteği ile bir nebze de olsun ailelerimiz rahat bir nefes alıyorsa bu bizim için büyük sevinç kaynağıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183